Hlavní obsah

Šance, že Jágr podepíše s Rangers, se snižují

Hokejista Jaromír Jágr stále nemá jasno o své budoucnosti, přestože mu vedení New Yorku Rangers údajně již nabídlo novou jednoroční smlouvu. Podrobnosti ohledně kontraktu přinesl deník Newsday.com. Jágr by si v manhattanském klubu přišel za rok na šest miliónů amerických dolarů.

Článek

„Byl bych šťastný, pokud by vše bylo jasné, ale není. Nevím, kde budu hrát příští sezónu,“ citoval Jágrova slova deník Newsday. „Čekám na signál,“ uvedl v pátek český hokejista. Podle Newsday signál přišel, když vedení New Yorku Rangers nabídlo kladenskému rodákovi jednoroční smlouvu na šest miliónů dolarů.

Pokud Jágr nabídku generálního manažera Glena Sathera neakceptuje do úterý, stane se autor jednasedmdesáti bodů v základní části minulé sezóny volným hráčem. „Když už jsem čekal tak dlouho, tak proč si nevyslechnout i další alterantivy,“ naražel Jágr na možnost stát se po 1. červenci volným hráčem a čekat na ohlasy ostatních mužstev.

Omsk ho lanaří za sedm miliónů ročně

Šestatřicetiletého forvarda lanaří do svých řad již dlouhou dobu také ruský celek Avangard Omsk. Podle Newsday by se částka, kterou nabídne šéf klubu Anatolij Bardin, mohla pohybovat kolem sedmi miliónů dolarů hrubého ročně. Spekulaci, která se objevila v pátek v deníku New York Post, že Omsk nabídnul Jágrovi 35 miliónů dolarů, obě strany popřely. „Pravda to určitě není,“ řekl Jágr. „Proč píšou takové nesmysly, to je bláznovství,“ přidal Bardin.

Již před začátkem lonškého ročníku podepsali Jezdci smlouvu s útočníky Scottem Gomezem a Chrisem Drurym a Jágrova role v týmu se změnila. „Myslím, že Glen k nim sežene nějaké křídlo a bude stavět tým okolo nich,“ myslí si nejproduktivnější Evropan v historii NHL. „Já to beru, ale chci být v mužstvu, kde budu mít vůdčí roli,“ nevidí Jágr, jenž nasbíral za svou šestnáctiletou kariéru v zámoří 1599 bodů (646 + 953), svou budoucnost v manhattanském klubu příliš růžově.

Reklama

Související témata: