Hlavní obsah

Hokejista Olesz získal na Floridě šestiletou smlouvu

MIAMI

Český hokejista Rostislav Olesz podepsal v NHL šestiletý kontrakt se svým týmem Florida Panthers. Podle televizní stanice TSN by si měl dvaadvacetiletý útočník vydělat celkově 18,75 miliónu dolarů, tedy průměrně 3,125 miliónů ročně. Bývalý hráč Vítkovic a Sparty Praha si tak oproti minulé sezóně více než trojnásobně polepší, neboť v posledním roce nováčkovské smlouvy dostal necelý milión dolarů.

Článek

Rodák z Bílovce Olesz se dočkal výrazného navýšení smlouvy i přesto, že v uplynulém ročníku nastoupil vinou zranění pouze k 56 zápasům základní části, v nichž nasbíral 26 bodů (14+12). Kvůli poraněné ruce také nemohl hrát na mistrovství světa v Kanadě.

"Rostislav je velmi talentovaný hráč a jsme rádi, že jsme s ním podepsali dlouholetou smlouvu. Je to skvělý bruslař, který je platný v obraně i útoku a také ve speciálních týmech," vyzdvihl kvality českého útočníka generální manažer Floridy Jacques Martin na oficiálním klubovém webu. "Od draftu se pravidelně zlepšuje a potvrzuje, že se chce stát kompletním hráčem. Těšíme se, co našemu klubu v budoucnu přinese," dodal muž zodpovědný za přestupovou politiku Panterů.

Pozdějšího bronzového medailistu z olympijských her v Turíně si vybrala Florida v roce 2004 jako celkově sedmého na draftu. Od roku 2005 odehrál velký talent českého hokeje v NHL 190 zápasů, v nichž vstřelil 33 gólů a připsal si 44 asistencí.

Reklama

Související témata: