Hlavní obsah

Jágr se s New York Rangers nedohodl, je volný

PRAHA

Český hokejista Jaromír Jágr se ani do konce června nedohodl s dosavadním zaměstnavatelem, klubem NHL New York Rangers, na nové smlouvě. Od prvních vteřin 1. července se tak hvězdný útočník stal nechráněným volným hráčem a může se zabývat námluvami i s jinými kluby NHL či atraktivní nabídkou od ruského Omsku, který Jágra lanaří už několik týdnů.

Článek

Jágr přitom v poslední sezóně patřil k nejlepším hráčům Rangers, jenže tým se zřejmě chystá postavit budoucnost na jiných hráčích. Napovídá tomu i skutečnost, že klub před rokem uzavřel smlouvy se Scottem Gomezem a Chrisem Drurym. A nyní pošilhávají po nových tahácích pro fanoušky. Spekuluje se o jejich zájmu o Matse Sundina nebo Mariána Hossu.

Od chvíle, kdy pro Jágra skončila sezóna vypadnutím Rangers ve druhém kole play-off Stanleyova poháru, dával český hráč najevo, že by rád ještě zůstal v New Yorku. Dlouhé a nakonec zbytečné čekání na dohodu s generálním manažerem klubu Glenem Satherem jej ale z míry nevyvádělo.

"Ještě nikdy jsem volný hráč nebyl, takže proč si nevyslechnout ostatní nabídky?" řekl Jágr v pátek na tiskové konferenci Jágr Týmu, kde se jeho vůdce připravuje na další sezónu. Tu by stejně jako následující ročník rád strávil v zahraničí, pak je připraven zamířit do mateřského Kladna.

Podle deníku Newsday měl Jágr od Rangers obdržet nabídku roční smlouvy za šest miliónů dolarů. On sám ale už dlouho avizuje, že preferuje dvouletý kontrakt, po jehož vypršení se chce vrátit domů. Ruský Omsk naproti tomu údajně nabízí kontrakt kolem sedmi miliónů dolarů ročně.

Reklama