Hlavní obsah

O volného Jágra se kromě Omsku zajímá i řada klubů z NHL

PRAHA

Od pondělní půlnoci je hokejista Jaromír Jágr volným hráčem a může přemýšlet o tom, kde odehraje svou příští sezónu. A podle zpráv ze zámoří by neměl mít o budoucnost obavy. Zájem o jeho služby má řada klubů z NHL, na jeho vyjádření netrpělivě čeká bohatý ruský Omsk, a stále se také může dohodnout na pokračování kariéry v New York Rangers, kde hrál poslední tři roky.

Článek

Ačkoliv totiž k dohodě Jágra s generálním manažerem Rangers Glenem Satherem nedošlo do konce termínu, než se stal nechráněným volným hráčem, může se tak klidně stát v následujících dnech. Sám hráč totiž několikrát zdůraznil, že by rád zůstal v New Yorku, který mu přirostl k srdci, a o stěhování nemá zájem.

Pokud ale nenajde společnou řeč s Rangers, nic jiného mu nezbude. V zástupu uchazečů už netrpělivě vyčkává ruský Avangard Omsk, jenž už několik týdnů láká Jágra k zopakování jeho působení v klubu během stávky NHL v sezóně 2004/05. Omsk mu navíc údajně nabízí až sedm miliónů dolarů za rok, což je o milión vyšší nabídka než od Rangers, kteří navíc přišli jen s ročním kontraktem. Jágr chce ale smlouvu na dva roky a pak se vrátit do mateřského Kladna.

Šestatřicetiletý útočník je ale od 1. července v hledáčku řady dalších klubů NHL. Spekuluje se o zájmu Montrealu, Detroitu, nebo Vancouveru. Vyptával se na něj údajně i generální manažer Toronta Cliff Fletcher, který už nepočítá se službami bývalého kapitána Matse Sundina a hledá tak další velký tahák pro fanoušky.

Samotný Jágr chce podle svých slov především tam, kde na něj bude vyvíjen velký tlak. "Za svoji kariéru jsem zjistil, že pod tlakem hraju pořádný hokej. Potřebuji, když je mužstvo založené na mně. Když budu mít výsledky, bude hrát i mužstvo. Dokázal bych tím, že můžu hrát hokej pořád na vysoké úrovni," tvrdil Jágr na páteční tiskové konferenci v Prostějově.

"Buď zůstanu v New Yorku, nebo se budu vracet do Evropy. Nebo podepíšu jinam a budu se stěhovat v Americe. Na takovu nejistotu ohledně další budoucnosti nejsem zvyklý, protože jsem v takové situaci nikdy nebyl. Je to velice složité," není ze současného stavu věcí zrovna nadšený.

Reklama