Hlavní obsah

Višňovský byl z jednání Los Angeles hodně zklamaný

PRAHA

V šoku se ocitl slovenský obránce Lubomír Višňovský po pondělní výměně z Los Angeles Kings do Edmontonu. Nyní už bývalý zaměstnavatel s ním totiž ještě loni v létě podepsal nový pětiletý kontrakt za 27 miliónů dolarů. Ten navíc obsahoval klauzuli, podle které hráč nemohl být od 1. července nikam vyměněn bez svého souhlasu. Klub tak využil doslova poslední šanci se této klauzuli vyhnout a poslal Višňovského bez jeho vědomí do Edmontonu.

Foto: www.lakings.com

Nyní už bývalý obránce Los Angeles Lubomír Višňovský

Článek

„Jsem frustrovaný a velmi smutný. Oni sice neudělali nic protismluvního, ale měli jsme ústní dohodu, že mne nevymění. Dokonce i vlastník týmu mi tvrdil: ´Ľubo tvůj domov není Bratislava a Slovensko, ale Los Angeles. Jsme šťastní, že tě tu máme a zde i zůstaneš.´ Takže jsem si byl stoprocentně jistý, že v LA zůstanu a kdyby už mě chtěli vyměnit, takže to bude po vzájemné dohodě," cituje Višňovského slovenský web hokej.sk.

Edmonton nebyl na původním seznamu uchazečů

Přesto se prý před dvěma týdny Višňovskému ozval generální manažer Kings Dean Lombardi s tím, že by jej klub chtěl vyměnit. "Dohodli jsme se, že když už by k tomu došlo, tak po vzájemné dohodě. A dali mi seznam šesti konkrétních mužstev, s kterými jsem v podstatě souhlasil. Ale najednou mi v pondělí ráno volal můj agent, že mě vyměnili do Edmontonu. Z toho jsem byl dost v šoku," tvrdil slovenský obránce. Tým Oilers totiž ve zmiňovaném seznamu vůbec nefiguroval.

„Od prvního července bych musel s případnou výměnou jinam souhlasit. Udělali to však tak rychle a nečekaně, dokonce to ani neřešili se mnou či s mým agentem," vykládal rozčarovaně nejlepší hráč Slovenska za rok 2005. „Doteď jsem nikdy nic podobného nezažil, od roku 2000 jsem hrál stále za Kings a i když jsem měl malý kontrakt, podával jsem velké výkony. Když už mne měli začít platit pořádně, tak mne raději vyměnili. Majitel prý ale nechce platit tak mnoho jednomu hráči. Je to dost zvláštní, nedodrželi slib, který jsme si dali."

Doufám, že LA pokaždé porazíme

Na působení v Los Angeles má přesto hezké vzpomínky. "Celkově to bylo krásných sedm let života a zvykl jsem si tam. Přemýšlel jsem o tom, že tam zůstanu žít natrvalo, byl to pro mne druhý domov. Teď budu muset začínat znovu. Pro rodinu, kterou jsem začínal plánovat, by to bylo v LA jednodušší. Hokejově však bude Edmonton vhodnější. Generální manažer Kevin Lowe mi volal, že chtějí pomýšlet na vyšší umístění. Určitě chtějí alespoň do play-off, které jsem pět let nehrál. Mohli bysme dát dohromady dobré mužstvo," našel Višňovský i pozitivní stránky trejdu.

Teď jej čeká velké stěhování a prodej domu, letní oblečení může zahodit a shánět teplejší módu. V Kanadě jej čekají výrazně odlišné podnební podmínky. "Ale hokejový život je o něčem jiném. Já hlavně doufám, že budeme mnohem lepší než LA a vždy když proti nim nastoupíme, tak je porazíme. Velmi mne ranilo to, jak se zachovali," dodal na závěr Višňovský.

Reklama

Související témata: