Hlavní obsah

Boj o zadáka Campbella vyhrálo Chicago

CHICAGO

Po brankáři Cristobalu Huetovi vyztužilo vedení Chicaga defenzivu svého týmu dalším významných článkem, jímž se stal ceněný obránce Brian Campbell. Nechráněného volného hráče San Jose, o něhož měla zájem celá řada klubů NHL, si Blackhawks pojistili dlouhodobým kontraktem na osm let a částkou 56,8 miliónu dolarů.

Článek

Až 156. hráč draftu 1997, na němž si ho vybralo Buffalo, patřil v minulém ročníku k nejproduktivnějším bekům celé soutěže. Díky přestupu z týmu Sabres, kde strávil celou kariéru, k Sharks, stihl v základní části odehrát 83 utkání, ve kterých zaznamenal 62 bodů za osm gólů a 54 asistencí.

Mezi obránci NHL se tím zařadil na čtvrtou příčku. Celkem odehrál devětadvacetiletý bek v elitní soutěži 411 zápasů a připsal si v nich 35 branek a 160 finálních přihrávek.

Po příchodu Hueta se Jestřábi naopak vzdali služeb dalšího gólmana Patricka Lalima, neboť v kádru stále mají i ruského brankáře Nikolaje Chabibulina. Lalime podepsal dvouletou smlouvu v Buffalu, kde bude jeho mzda dva milióny dolarů ročně.

Třiatřicetiletý Lalime má za sebou v NHL 397 utkání, jež odchytal s průměrem 2,53 inkasované branky na zápas při úspěšnosti zákroků 90,5 procenta. V 35 případech neinkasoval žádný gól.

Reklama

Související témata: