Hlavní obsah

Hossa bude hrát za Detroit, Tampa ulovila i Kölziga

DETROIT

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa bude hrát příští ročník NHL za Detroit. Podle kanadského serveru TSN podepsal s Red Wings roční smlouvu za 7,4 miliónu dolarů. V poslední sezóně hrál přitom Hossa za Pittsburgh, který ve finále Stanley Cupu podlehl právě Detroitu. Funkcionáři Tampy Bay ulovili další posilu, tentokrát podepsali smlouvu s 38letým brankářem Olafem Kölzigem.

Článek

Hossa už má za sebou přes 700 utkání v NHL a má bilanci téměř jednoho kanadského bodu na zápas, jediný gól mu chybí k hranici tří stovek branek. Devětadvacetiletý útočník začínal kariéru za mořem v dresu Ottawy, v roce 2005 byl v rámci získání Dany Heatleyho vyměněn do Atlanty. Před koncem přestupního termínu v uplynulé sezóně jej ale klub poslal do Pittsburghu.

V současném uzavírání nových smluv s volnými hráči patřil Hossa k tomu nejžhavějšímu zboží. Údajně měl kromě Pittsburghu nabídky také z Montrealu či  Vancouveru. Edmonton byl dokonce připraven nabídnout mu smlouvu na devět miliónů dolarů. On ale dal nakonec přednost týmu, kde má větší šanci na zisk Stanley Cupu. Společně se švédským kapitánem týmu Nicklasem Lidströmem bude navíc nejlépe placeným hráčem Detroitu.

V Pittsburghu nebude příští rok hrát ani agresivní útočník Jarkko Ruutu. Finský reprezentant uzavřel tříletou smlouvu s Ottawou za 3,9 miliónu dolarů. Ruutu má za sebou osm sezón v NHL, před působením v Pittsburghu hrával za Vancouver.

 Tampa nadále posiluje

Jednoletou smlouvu podepsal s Tampou Bay veterán Olaf Kölzig a v brance týmu by se měl střídat s Mikem Smithem. Osmatřicetiletý gólman dosud strávil celou svou kariéru v NHL ve Washingtonu, kde během šestnácti sezón odchytal 711 zápasů.

Noví majitelé klubu před novou sezónou řádně zbrojí. Do Tampy už přišli útočníci Adam Hall, Gary Roberts, Ryan Malone, a Radim Vrbata. Čtyřletý kontrakt podepsal také další český forvard Václav Prospal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články