Hlavní obsah

Rangers získali z Columbusu útočníka Žerděva

NEW YORK

Vedení New York Rangers získalo ve středu z Columbusu pravého křídelního útočníka Nikolaje Žerděva a centra Dana Fritsche. Opačným směrem míří obránci Christian Bäckman a Fjodor Tjutin. Rangers tak posílili ofenzivní řady, které by mohly utrpět případným odchodem Jaromíra Jágra.

Článek

Prezident a generální manažer Glen Sather však popřel, že by příchod Žerděva měl znamenat, že už Rangers s Jágrem nepočítají. "To nemohu říci. Může to být realita. Stále si myslím, že musíme mít v kádru zkušené hráče. Nechystáme se Jágrovi říct sbohem, ale možná řekne sbohem on nám," uvedl Sather. Rangers ve středu už přišli o útočníka Seana Averyho, kterého získal Dallas.

Žerděv byl v roce 2003 draftován Columbusem jako celkově čtvrtý v pořadí a v uplynulé sezóně zaznamenal dosud nejlepší bilanci: 61 bodů za 26 branek a 35 asistencí. Třiadvacetiletý ruský reprezentant narozený na Ukrajině by měl podle Sathera přinést do ofenzivy Rangers rychlost a dravost. Jeho spoluhráč z Columbusu Fritsche odehrál letos 69 zápasů, v nichž nastřílel deset branek a přidal 12 asistencí.

Tým Blue Jackets naopak potřeboval doplnit obranné řady. "Příchod Bäckmana s Tjutinem výrazně posílí naše střelecké možnosti od modré čáry. Všechny silné týmy jsou budovány od obrany a myslíme, že těmito příchody jsme udělali v tomto směru významný pokrok," řekl generální manažer Scott Howson.

Tjutin je čerstvým mistrem světa, v sezoně 2007/08 zaznamenal v NHL 20 bodů. Bäckman vybojoval se švédským národním týmem zlato na olympiádě v Turíně před dvěma lety.

Reklama