Hlavní obsah

Jágr stále čeká na Rangers, spekulacím o Pittsburghu se směje

NEW YORK

Jaromír Jágr stále nemá klid a netrpělivě čeká, zda konečně dojde k dohodě s generálním manažerem New York Rangers Glenem Satherem a on bude moci další sezónu nebo dvě obléci stejný dres jako poslední tři sezóny. Ruský Omsk je naproti tomu připraven nabídnout mu lukrativní angažmá ihned. Nad posledními spekulacemi o návratu do Pittsburghu se Jágr jen usmívá.

Článek

Nejistota ohledně dalšího působení však nejlepšího českého hokejisty současnosti vůbec netěší. Když se ho reportér deníku New York Post Larry Brooks v úterý zeptal na aktuální situaci, reagoval po telefonu poměrně dotčeně. "Opravdu nevím, proč se mne na to ptáte. Já přece nevím, co se mnou Rangers zamýšlejí," odpověděl Jágr. Při otázce ohledně zájmu Pittsburgu se však jen zasmál.

Ve slavných letech Penguins sice býval po boku Maria Lemieux miláčkem fanoušků, jenže od doby co z klubu odešel a oblékal dresy Washingtonu a New York Rangers, tak se v místním stánku dočkal pokaždé jen nevraživého bučení.

Pravdou sice je, že Pittsburgh po odchodu Mariána Hossy shání kvalitní pravé křídlo, ale podle zpráv tamního deníku Post-Gazzette se generální manažer Ray Shero zajímá především o Markuse Näslunda. Ten v Pittsburghu začátkem 90. let odehrál své první tři sezóny v NHL, alev březnu 1996 byl vyměněn do Vancouveru.

Rangers naproti tomu velmi stáli o Hossu, jenž nakonec kývl Detroitu. Pustili k vodě také svého drsňáka Seana Averyho, jenž se upsal Dallasu. Ve středu sice klub podepsal smlouvu s Rusem Žerděvem, ale opravdu hvězdný hráč na křídlo jim chybí. O to více zaráží, že se podle zámořských deníků zajímají o centra Matse Sundina, bývalého kapitána Toronta. V kádru už jsou totiž střední útočníci Scott Gomez a Chris Drury, a také nadějný Brandon Dubinsky.

Sather však myšlenky kolem Jágra rozhodně nepouští k vodě. "Myslím, že se uvidíme dnes nebo zítra," řekl ve čtvrtek listu Newsday. "Jaromír pro naši organizaci odvedl skvělou práci a nejsem ještě připraven se s ním rozloučit. Nicméně si nemohu být jistý tím, zda se to nechystá udělat on," dodal Sather.

Reklama

Související témata: