Hlavní obsah

Sundin stále nemá jasno o své budoucnosti

NEW YORK

Švédský hokejový útočník Mats Sundin stále nemá jasno o své budoucnosti. Po sedmatřicetiletém centrovi údajně touží nejméně čtveřice klubů včetně New York Rangers a Vancouveru. Vedení kanadského celku pro něj prý má dvouletý kontrakt s platem deset miliónů dolarů ročně. Rangers zase plánovali jeho případnou spolupráci s Jaromírem Jágrem.

Článek

"Chtěl bych poděkovat všem týmům, které o mě projevily upřímný zájem. Nabídly mi řadu různých a velmi zajímavých možností a nepochybuji o tom, že každá z nich by pro mě byla unikátní příležitostí zakončit kariéru ve skvělém hokejovém prostředí," uvedl v prohlášení Sundin, kterému vypršela v Torontu smlouva.

"Bohužel, jednoduše nejsem v tuto chvíli připravený rozhodnout, zda budu v kariéře pokračovat," řekl Sundin, jenž má za sebou bodově nejlepší sezonu od ročníku 2001/02. V 74 zápasech nasbíral 32 gólů a 46 asistencí.

V NHL hrál Sundin dosud pouze za dva kluby. Po čtyřletém angažmá v Québeku na počátku své zámořské kariéry hájil barvy Maple Leafs již od sezony 1994/95. Díky vyrovnaným výkonům má průměr více než jeden bod na zápas. V 1305 utkáních si připsal 1321 bodů za 555 přesných tref a 766 nahrávek.

Reklama