Hlavní obsah

Slovenského kanonýra Hossu nahradí v Pittsburghu Šatan

PITTSBURGH

Slovenského hokejistu Mariána Hossu vystřídá v Pittsburghu krajan Miroslav Šatan. Třiatřicetiletý útočník se s finalistou letošního play-off zámořské NHL dohodl na roční smlouvě. Stejně dlouhý kontrakt je nachystaný pro Ruslana Fedotěnka, Penguins si navíc na dalších sedm let pojistili brankářskou jedničku Marka-Andreho Fleuryho.

Článek

Slovenský hokejista by si měl podle serveru tsn.ca vydělat 3,5 miliónu dolarů. V loňské sezóně NHL zaznamenal rodák z Topožčan v dresu New Yorku Islanders v 80 zápasech 41 bodů za 16 gólů a 25 asistencí. Dvojnásobný účastník Utkání hvězd celkem za kariéru v zámoří odehrál 947 utkání a připsal si 685 bodů.

Šatanův spoluhráč z Islanders Fedotěnko si za rok přijde na 2,5 miliónu dolarů. Devětadvacetiletý Ukrajinec odehrál v uplynulé sezóně kvůli zranění kolena 67 zápasů, v nichž získal 33 bodů za 16 branek a 17 přihrávek.

Třiadvacetiletý Fleury se upsal Pittsburghu na sedm let za 35 miliónů dolarů. Součástí kontraktu jedničky draftu 2003 je i klauzule zamezující výměně bez hráčova souhlasu.

V základní části zmeškal Fleury vinou zranění kotníku 27 zápasů, v play-off však dovedl Penguins až do finále, když si udržel úspěšnost zásahů 93,3 procenta a průměr 1,96 branky na zápas.

Reklama

Související témata: