Hlavní obsah

Rangers získali útočníka Näslunda, s Jágrem už Sather nepočítá

NEW YORK/PRAHA

Vedení New Yorku Rangers získalo na trhu s volnými další posilu. Na dva roky s výdělkem osm miliónu amerických dolarů se Jezdcům upsal švédský hokejista Markus Näslund, který nahradí v klubu českého forvarda Jaromíra Jágra. "S Jaromírem jsem mluvil a čekal, že se ozve, ale nic se nestalo, takže jsme se rozhodli k tomuto kroku," uvedl generální manažer Rangers Glen Sather.

Článek

"Informoval jsem ho, že se chystáme udělat tento krok a nemůžeme na něj čekat," uvedl Sather pro TSN a dodal, že zcela Jágrovi dveře do týmu nezavřel. "Pokud mu to nevyjde v Rusku, pak může zavolat a uvidíme, co se dá dělat," přidal.

Pokud se český forvard nerozhodne, že bude v zámoří pokračovat, pak se jeho statistiky zastaví na 1273 zápasech, v nichž získal 1599 kanadských bodů. Za Jezdce odehrál nejvydařenější sezónu 2005/06, v níž zaznamenal 123 bodů a skončil druhý v boji o trofej Arta Rosse i Hart Trophy. Nejvíce zazářil v NHL v ročníku 1995/96, když ještě v dresu Pittsburghu dosáhl hranice 149 bodů.

V týmu ho tak nahradí daší Evropan. "Pro každého, kdo sní o NHL, je něco speciálního hrát za jeden ze šestice prvních mužstev v NHL," řekl ke své nové štaci Naslund. "Pro mě a mou rodinu je velmi přitažlivé žít v New Yorku a být součastí toho všeho okolo hokeje," pochvaloval si. "Na druhou stranu to není jednoduché, protože jsem ve Vancouveru byl velmi dlouho a osm let jsem dělal kapitána," přiznal.

Vloni prožil Naslund jednu z nejhorších sezón

Kromě Canucks oblékl Naslund v NHL také dres Pittsburghu, kterým byl v roce 1991 draftován v prvním kole jako šestnáctý hráč. Švédský forvard si za svou čtrnáctiletou kariéru připsal na své konto 1035 startů, v nichž zaznamenal 823 kanadských bodů.

Loňská sezóna byla pro čtyřiatřicetiletého útočníka nejhorší za posledních devět let. Rodák z Ornskoldsviku zaznamenal 55 kanadských bodů za pětadvacet branek a třicet přihrávek. Naopak nejlepší rok prožil v sezóně 2002/03, v níž překonal hranici 100 bodů za 48 gólů a 56 asistencí.

Spolu s Naslundem podepsali Jezdci roční smlouvu s obráncem Dmitrijem Kalininem, jenž byl v zámoří doposud věrný pouze Buffalu. Za osm let v dresu Sabres zaznamenal rodák z Čeljabinsku v 466 duelech 145 bodů za 34 branek a 111 asistencí.

Reklama