Hlavní obsah

Sather: Jágr byl naším lídrem, ale nemohli jsme už čekat

NEW YORK/PRAHA

Hokejista Jaromír Jágr již nebude působit v týmu New York Rangers. Generální manažer Jezdců Glen Sather totiž angažoval švédského forvarda Markuse Näslunda a dal najevo, že s Jágrem do budoucna nepočítá. „Čekal jsem, že mi zavolá, ale to se nestalo, takže jsme se rozhodli, že s tím pohneme,“ prozradil Sather serveru Newsday.

Článek

„V těchto věcech nemůžete čekat věčně. Nikdy jsem nedostal odpověď na to, co by ho u Rangers udrželo,“ nechal se slyšet generální manažer manhattanského celku pro Newsday. „Sdělil mi, že by tu chtěl hrát, ale nikdy mi neřekl: ´Dej mi X dolarů a pak budu v New Yorku hrát´,“ stěžoval si Sather.

Poslední tři roky, které český útočník u Jezdců strávil, považuje generální manažer za výborné. „Hrál důrazně a byl naším ofenzivním lídrem,“ vysekl Sather kladenskému rodákovi poklonu. „Bylo to znát pokaždé, když byl na ledě. Nelze na něj říci nic než slova chvály,“ přidal čtyřiašedesátiletý Kanaďan. „Bohužel někdy se stává, že to tahle skončí...,“ dodal.

Sather nevěděl, co Jágr chce

„Vždycky jsem cítil, že má nějaké nabídky z Ruska. Nikdy jsme přesně nezaznamenali, co přesně chce,“ prozradil Sather. „Bylo těžké jednat sám se sebou,“ postěžoval si rodák z Alberty, jenž ukončil profesionální kariéru v roce 1977. Jágrův agent Pat Brisson má na věc jiný pohled. „Poslední měsíc jsem vedl s Glenem ohledně Jaromíra několik diskusí,“ prozradil v emailu pro agenturu AP.

Podle Brissona vůbec nešlo o to, kolik si Jágr řekne. „Nezáleželo přeci na tom, zda on nebo já přijdeme s tou správnou nabídkou,“ uvedl Brisson. „Jaromír chce podepsat smlouvu tam, kde mu bude vše vyhovovat. Čas ukáže,“ dodal Jágrův zástupce.

Nejvíce bodů získal v sezóně 1995/96

Pokud se Jágr rozhodne, že nebude v zámoří pokračovat, pak se jeho statistiky zastaví na 1273 zápasech. V těch šestatřicetileté pravé křídlo získalo v základní části 1599 kanadských bodů. Za Jezdce odehrál nejvydařenější sezónu 2005/06, v níž zaznamenal 123 bodů a skončil druhý v boji o trofej Arta Rosse i Hart Trophy. Nejvíce zazářil v NHL v ročníku 1995/96, když ještě v dresu Pittsburghu dosáhl hranice 149 bodů. Právě v dresu Penguins zahájil Jágr svou zámořskou kariéru, když byl v roce 1990 draftován v prvním kole z 5. pozice.

Pokud Jaromír Jágr nepodepíše s Tampou Bay, pak mohou čeští fanoušci zapomenout na představení kladenského rodáka v pražském dvojutkání při přiležitosti zahájení nového ročníku NHL. 4. a 5. října mají v Praze zatím jisté místo Radim Vrbata, Václav Prospal, Filip Kuba a David Kočí, kteří budou hájit barvy Lightning. Za Rangers by měl nastoupit Michal Rozsíval, jenž nedávno prodloužil smlouvu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články