Hlavní obsah

Kouč vyhozený z Calgary kvůli rasismu možná bude trénovat Kováře

Kanadský trenér Bill Peters, který loni v listopadu po obvinění z rasistického chování skončil u hokejistů Calgary, by podle ruských médií mohl působit v KHL. Vedení Jekatěrinburgu ho prý doporučil zkušený útočník Pavel Dacjuk, jenž zažil Peterse v NHL jako asistenta v Detroitu. K oporám Avtomobilistu patří brankář Jakub Kovář.

Foto: Sport.cz

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu

Článek

Peters odstoupil z funkce trenéra Calgary poté, co ho z rasistických urážek obvinil bývalý svěřenec Akim Aliu. Hokejista nigerijského původu pod ním hrál v sezoně 2009/10 v Rockford IceHogs, farmářském týmu Chicaga Blackhawks. Aliu uvedl, že Peters v jeho přítomnosti několikrát použil slovo "negr", protože se mu nelíbila hudba, kterou pouštěl v kabině.

Na Petersovo chování si následně stěžoval také český obránce Michal Jordán. Uvedl, že ho kouč během společného působení v Carolině napadl. Při zápasu ho kopnul do zad, jiného hráče zase uhodil do hlavy.

Peters trénoval Carolinu v letech 2014-2018. Pak působil v Calgary, které v minulé sezoně dovedl k prvnímu vítězství v divizi po 13 letech. Podílel se také na triumfech Kanady na mistrovství světa v letech 2015 a 2016 i vítězství na Světovém poháru.

Reklama

Související témata: