Hlavní obsah

Co to vyvádíte? Proberte se už, vy zas*aní idioti! zuří gólman NHL nad přístupem švédské vlády

Stockholm/Praha

Současný přístup vlády své země k pandemii koronaviru nedokáže pochopit. Osmadvacetiletý švédský hokejový brankář působící v NHL ve Vegas Golden Knights Robin Lehner zuří nad tím, že ve Švédsku pořád nebyla nařízena karanténa a denně tam tak dochází k rapidnímu nárůstu počtu obětí onemocnění Covid-19.

Foto: Profimedia.cz

Švédský gólman Vegas Golden Knights Robin Lehner.

Článek

Lehner na sociální síti retweetnul zprávu novináře Johna Burn-Murdocha z Financial Times, který zveřejňuje denní statistiky úmrtnosti související s koronavirem v různých zemích.

A ty poskytují důkaz, že počet úmrtí ve Švédsku rychle roste. Přesto tam orgány stále nevyhlásily povinnou karanténu.

„Co to Švédsko vyvádí? Zas*aní idioti! Moje mladší sestra chodí do školy a má doma mámu, která se nejspíš ještě s touto nemocí nevypořádala. Proberte se už, sakra!" napsal Lehner na svém Twitteru.

Podle americké Univerzity Johnse Hopkinse se ve Švédsku onemocněním Covid-19 nakazilo pět tisíc lidí. Zemřelo 239 lidí a denně jich přibývá kolem šedesáti, což je ze severských zemí suverénně nejvíce.

Lehner, jenž se celou kariéru potýká s tzv. bipolární poruchou, kdy se u něj střídají stavy nadšení s obrovskými depresemi, se už minulý týden nechal slyšet, že dokončení aktuální sezony NHL je podle něj nemožné.

Reklama

Související témata: