Hlavní obsah

Bertuzzi bude hrát v NHL za Calgary

Hokejový bouřlivák Todd Bertuzzi mění opět po roce dres. Třiatřicetiletý kanadský útočník, jemuž zajistil negativní celosvětovou proslulost brutální zákrok z roku 2004 na Stevea Moorea z Colorada, podepsal roční smlouvu s Calgary Flames za 1,95 miliónu dolarů.

Článek

Bertuzzi měl sice z loňska dvouletou smlouvu s Anaheimem, Ducks ho ale po skončení sezóny z kontraktu vyplatili. S největší pravděpodobností i proto, že rodák z ontarijského Sudbury v minulé sezóně odehrál vinou otřesu mozku jen 68 zápasů, v nichž si připsal 40 bodů.

Silový útočník, jenž zahájil svou kariéru v New Yorku Islanders, prožil nejlepší období v ročníku 2002/2003. Tehdy v dresu Vancouveru nastřílel 46 gólů, nasbíral 51 asistencí a byl zvolen do All-Star týmu NHL. V březnu 2004 však jeho kariéra nabrala opačný směr, když byl za zákrok s úmyslem zranit soupeře suspendován pro NHL i mezinárodní soutěže na více než rok.

Po odchodu z Vacouveru v roce 2006 vystřídal Bertuzzi dresy Floridy, Detroitu a Anaheimu. Celkově v NHL odehrál 793 zápasů a získal 580 bodů (240+340).

Reklama

Související témata: