Hlavní obsah

Ruský veterán Fjodorov bude pokračovat v NHL ve Washingtonu

WASHINGTON

Nejproduktivnější ruský hokejista v dějinách NHL Sergej Fjodorov si minimálně o jednu sezónu prodloužil v zámořské soutěži kariéru. Osmatřicetiletý útočník podepsal roční smlouvu s Washingtonem, kde dokončil minulý ročník. Podle televize TSN si trojnásobný vítěz Stanley Cupu vydělá čtyři milióny dolarů.

Článek

Fjodorov přišel do týmu Capitals koncem února z Columbusu těsně před uzávěrkou přestupů. Elegantní bruslař byl spolu se svým téměř o dvě generace mladším krajanem Alexandrem Ovečkinem tahounem mužstva, které se navzdory složité výchozí situaci nakonec probojovalo do play-off. V něm už byla nad síly klubu z hlavního města USA v sedmi zápasech Philadelphia.

Rodák z Pskova strávil největší a nejúspěšnější část své kariéry v Detroitu. V dresu Red Wings získal mezi lety 1990-2003 tři Stanley Cupy, dvě Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka a v roce 1994 Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Stříbrný medailista ze ZOH v Naganu a bronzový ze Salt Lake City odehrál během 17 sezon v NHL 1196 zápasů, v nichž nasbíral 1146 bodů za 472 gólů a 674 asistencí.

Reklama

Související témata: