Hlavní obsah

Trenér Hitchcock prodloužil v Columbusu smlouvu do roku 2012

Zkušený hokejový trenér Ken Hitchcock podepsal nový kontrakt s týmem NHL Columbus Blue Jackets a v Ohiu by měl zůstat do roku 2012. Jeho hlavním úkolem pro příští sezóny bude dovést jediný z 30 klubů soutěže, který dosud nepostoupil do play-off, poprvé do bojů o Stanley Cup.

Článek

"Je to výzva, kterou bych strašně rád zvládl. Chci být trenér, který vytáhne své mužstvo na tu nejvyšší úroveň," uvedl v tiskovém prohlášení šestapadesátiletý kanadský kouč, jenž v roce 1999 slavil během angažmá v Dallasu zisk Stanley Cupu.

Hitchcock působí v Columbusu od listopadu roku 2006, kdy se klubu upsal měsíc poté, co byl po katastrofálním vstupu do sezóny propuštěn z Philadelphie. Ve svém prvním kompletním ročníku dovedl v minulé sezóně Columbus ke 34 výhrám a 80 bodům, což jsou oba klubové rekordy.

Rodák z Edmontonu má i bohaté zkušenosti s mezinárodním hokejem. V letech 2002 a 2006 byl členem trenérského týmu Kanady na olympijských hrách, v roce 2004 se podílel na triumfu na Světovém poháru a letos byl hlavním koučem reprezentace na domácím mistrovství světa, kde Javorové listy podlehly v prodloužení Rusku.

Reklama

Související témata: