Hlavní obsah

Chicago s Detroitem by si v NHL měly zahrát pod širým nebem

ST.PAUL

Hokejisté Chicaga a Detroitu, dvou týmů ze slavné zakládající šestice zámořské NHL, by se měli v příští sezoně utkat pod širým nebem. Jako hotovou věc potvrdil déletrvající spekulace deník Minneapolis Star Tribune.

Článek

Utkání dvou odvěkých rivalů by se mělo odehrát na Nový rok na Wrigley Field, stadiónu baseballistů profesionálního týmu Chicago Cubs pro více než 41 tisíc diváků. Podle informací deníku bylo další klání pod širým nebem definitivně odsouhlaseno v minulém týdnu, kdy se setkal komisionář Gary Bettman s představiteli Blackhawks, Cubs a starostou města Richardem Daleym.

Na potvrzení celé události si však bude muset veřejnost ještě nějaký den počkat. Vedení NHL totiž avizovalo, že oficiální oznámení vydá až ve chvíli, kdy se bude blížit rozlosování základní části ročníku 2008/09, jež bývá v polovině července. Oznámení však může údajně zaznít také na zahajovacím mítinku Blackhawks v průběhu příštího týdne.

Prestižní soutěž by si tak mohla zopakovat úspěšný 1. leden tohoto roku, kdy se na hřišti týmu Buffalo Bills z profesionální ligy amerického fotbalu NFL sešlo 71 217 diváků. Lístky na zápas, jichž šlo do předprodeje 41 tisíc, byly rozebrány během půlhodiny. Přestože se zápas protahoval kvůli nepřízni počasí, bylo se na co dívat a Sidney Crosby zajistil při nájezdech výhru Pittsburghu 2:1.

Jako první v rámci programu dlouhodobé části NHL si pod širým nebem zahráli před necelými pěti lety hokejisté Edmontonu a Montrealu. Oilers tehdy v domácím prostředí podlehli v třicetistupňovém mrazu Canadiens 3:4 před zraky 57 167 fanoušků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články