Hlavní obsah

Petrohrad chce velkou hvězdu z NHL, teď se zajímá o Shanahana

PETROHRAD

Funkcionáři ruského hokejového týmu SKA Petrohrad chtějí za každou cenu vstoupit do nově vzniklé Kontinentální ligy s blyštivou hvězdou z NHL. Bohatý klub lákal do svých řad Sergeje Fjodorova, který se nakonec dohodl na prodloužení smlouvy s Washingtonem a marně se zajímal také o čerstvou posilu Plzně Martina Straku. Nyní upírá pozornost na kanadského veterána Brendana Shanahana.

Článek

Devětatřicetiletý Shanahan je momentálně volným hráčem a zatím to nevypadá, že by se měl dohodnout na prodloužení smlouvy s posledním zaměstnavatelem z New York Rangers. O zkušeného veterána s nespornými vůdcovskými schopnostmi je ale údajně na trhu poměrně zájem, už se prý ozvali zástupci Vancouveru, San Jose, nebo Montrealu.

Podle deníku New York Post je možný i jeho návrat do New Jersey, kde svoji kariéru v NHL kdysi před jednadvaceti lety začínal. Na druhou stranu generální manažer klubu Lou Lamoriello je znám tím, že nerad rozhazuje peníze. A Shanahan ostatně nabídku od New Jersey odmítl už před dvěma lety, kdy byl rovněž volným hráčem, a dohodl se na kontraktu s New York Rangers.

Odešel by za koučem Smithem?

Odchod rodáka z ontarijského městečka Mimico do Ruska se nejeví jako moc pravděpodobný, nicméně ta myšlenka o příchodu do Petrohradu není zase tak úplně scestná. Klub totiž už druhým rokem vede proslulý americký kouč Barry Smith, který v NHL zažil pět vítězství ve Stanley Cupu s Detroitem a Pittsburghem.

Smith působil v letech 1993-2004 jako asistent Scotty Bowmana a poté Davea Lewise v Detroitu a během osmi let byl jeho svěřencem i Shanahan. S kanadským forvardem se tedy velmi dobře zná a mohl by jej přesvědčit k tomu, aby do Ruska následoval spoluhráče Jaromíra Jágra. Ostatně Shanahan už kdysi v Evropě hrál, během výluku 1994-95 nastupoval za německý Düsseldorf.

Reklama

Související témata: