Hlavní obsah

Útočník Drake ukončil šestnáctiletou kariéru v NHL

DETROIT

Útočník Dallas Drake v NHL končí aktivní kariéru. Svůj odchod do hokejového důchodu oznámil čerstvý vítěz Stanley Cupu s týmem Detroitu na úterní tiskové konferenci. Dvaatřicetiletý Kanaďan tak následoval Dominika Haška, jenž rovněž po zisku Stanley Cupu pověsil brusle na hřebík.

Článek

"Myslím, že to je pro mě dobrá cesta, jak odejít," řekl zámořským novinářům Drake. "Psychicky se cítím skvěle, ale fyzickou stránku přehlížet nemohu. Už se dávám jen těžko dohromady. Fyzicky už jsem vyřízený," připustil Drake, který debutoval v NHL v sezoně 1992/1993 v dresu Detroitu.

Posléze hrál také za Winnipeg, jež se musel přestěhovat do Phoenixu, a nejdelší část kariéry strávil v St. Louis. V základní části NHL stihl neústupný bojovník odehrát 1009 duelů, v nichž si připsal 477 bodů za 177 gólů a 300 přihrávek. V play off přidal v 90 utkáních 33 bodů za 14 přesných tref a 19 asistencí.

Na rozdíl od Drakea si působení v Detroitu podle všeho prodlouží šestačtyřicetiletý obránce Chris Chelios. Ten je volným hráčem a koncem týdne začne s generálním manažerem Detroitu Kenem Hollandem jednat o nové smlouvě.

"Chce se znovu vrátit k týmu a já mu řekl, že pro něho místo máme. Obě strany vědí, že půjde především o to, abychom se dohodli na platu," řekl Holland s tím, že by však dohoda neměla být problémem.

Reklama

Související témata: