Hlavní obsah

Hlaváč stále neví, kde bude hrát, chce však zůstat v Nashvillu

Hokejista Jan Hlaváč stále neví, kde bude v příští sezóně hrát. V minulé sezóně si po tříleté odmlce opět zahrál NHL, do níž vstoupil jako útočník Tampy Bay, ale ročník dokončil v dresu Nashvillu, celkově již šestém týmu prestižní soutěže, kde působil. Od 1. července je Hlaváč nechráněným volným hráčem, takže nelze vyloučit, že zažije působiště s pořadovým číslem sedm. Sám by však dal přednost setrvání v týmu Predátorů, kde se mu hokejově dařilo.

Článek

Návrat do slavné soutěže nebyl z jeho strany zpočátku ideální. "Já byl se sezónou nakonec spokojený. Bohužel, v té Tampě to nebylo ono. Hrál jsem dost, ale nepadalo mi to tam, tak mě vyměnili do Nashvillu," řekl ve středu v rozhovoru s novináři Hlaváč.

Po přestěhování přišel zlom. "Tam se mi to povedlo a udělali jsme play-off, takže myslím, že pro mě to byla dobrá sezóna. Sice těch gólů nebylo tolik, kolik bych si přál, protože jsem chtěl dát 20 gólů a dal jich nakonec 12, ale ten konec v Nashvillu mi vyšel a mám z toho dobrý pocit," pochvaloval si jedenatřicetiletý útočník.

Nashville se přitom v minulém roce pohyboval na samé hraně existence, ovšem po převzetí klubu skupinou podnikatelů v čele s Davidem Freemanem se zdá být zažehnáno i nebezpečí případného přestěhování týmu do jiného města. "Já tam byl dva měsíce, takže těžko říct, co management, ale snad to dají opravdu dohromady tak, aby se to neprodávalo," věřil Hlaváč.

Výměnu Židlického nechápu, říká Hlaváč

Loni se kvůli úsporám na hráčských platech spekulovalo i o výměně českého beka Marka Židlického. Ten tehdy ještě v mužstvu zůstal, ale letos byl vyměněn do Minnesoty. "Proč Marka vyměnili, to opravdu vůbec nechápu. Byl tam nejlepší obránce, fakt nevím," přemítal Hlaváč.

Sám musí nyní rozhodnout o své budoucnosti, přičemž jasnou prioritou je nadále hrát NHL. "Já se budu teď dohadovat o nové smlouvě s Nashvillem, a kdyby to nevyšlo tam, můžu jít kamkoliv. Doufám, že někde v NHL tedy podepíšu. Určitě však preferuji setrvání v NHL. Chtěl bych spíš na víc než jeden rok, protože to je člověk furt sbalenej a můžou ho kdykoliv vyměnit, tak bych chtěl alespoň na dva, ale uvidíme," prohlásil.

Pražský rodák už s vedením klubu o budoucnosti výhledově mluvil a vše se zdálo být na dobré cestě. "Už jsme s nimi jednali, říkali, že mě tam chtějí, ale záleží také na penězích. Je tam také platový strop, podepsali hodně lidí, takže bude také důležité, aby se to do toho všechno vešlo," připomněl Hlaváč.

O Hlaváče má několik klubů zájem

Zájem o něj však byl i z jiných klubů. "Něco mi agent říkal, pár týmů se ptalo, ale to bych nechtěl nijak rozebírat, to si nechám pro sebe," uvedl.

Prozradil však, že o něho stála při stavbě hvězdného týmu pro novou sezónu pražská Sparta, kde v minulosti již několikrát úspěšně působil. "Ještě když jsem dohrával sezónu v Nashvillu, tak mi volal Petr Bříza, ale já mu řekl, že bych chtěl zůstat v Americe," přiblížil svou odpověď kamarádovi a současnému generálnímu manažerovi Pražanů. "Budou mít určitě dost silný mančaft i bez toho, abych tam byl. Myslím, že tu poslední sezónu napraví a já bych je určitě nevytrhnul," smál se Hlaváč.

Dal tak jasně najevo, že by ještě rád rozšířil svou bilanci v NHL, která v současnosti čítá 436 odehraných zápasů a 224 kanadských bodů za 90 branek a 134 asistencí.

Reklama

Související témata: