Hlavní obsah

Ottawa touží po Chabibulinovi a plánuje velkou výměnu

Jirka G. NovákSport.cz

Rozsáhlé hráčské šarády mezi třemi kluby se podle zámořských médií chystají v hokejové NHL. Hlavním strůjcem celé akce má být podle kanadského deníku Ottawa Sun místní tým Senátorů, který chce získat špičkového brankáře a v jejich hledáčku je Rus Nikolaj Chabibulin z Chicaga. Problém je v tom, že Chicago chce náhradu, kterou v Ottawě nemají, takže by mělo být do celé transakce ještě zahrnuto Los Angeles.

Článek

Za kalifornský klub totiž hraje slovinský kanonýr Anže Kopitar, který by se podle funkcionářů Chicaga náramně vyjímal v jejich ofenzívě. Plán Ottawy je tudíž jasný - za Kopitara prý chce Los Angeles nabídnout brankáře Martina Gerbera a slovenského beka Andreje Meszároše. A Kopitara pak poslat do Chicaga za Chabibulina a jednoho ze dvou perspektivních obránců. Buď by se stal obětí výměny Brent Seabrook nebo Cam Barker.

Chicago nedávno podepsalo lukrativní čtyřletou smlouvu s brankářem Cristobalem Huetem, který si vedl náramně při posledním působení ve Washingtonu, a chce na něm postavit budoucnost mužstva. S pětatřicetiletým Chabibulinem, jenž má smlouvu na 6,7 miliónu dolarů, jsou připraveni se rozloučit.

A po příchodu Briana Campbella jsou ochotni obětovat i jednoho z dvojice Seabrook, Barker. Navíc má klub svým letním rozhazováním pořádně napjatý rozpočet, který by se uvolněním Chabibulina řádně uvolnil. Kopitar má totiž před sebou poslední rok nováčkovského kontraktu na pouhých 765 tisíc dolarů.

Ottawa zase nehodlá v nové sezóně sázet v brance na Švýcara Martina Gerbera a po odchodu Emeryho do Ruska chce pořádnou brankářskou personu. Takovou představu by Chabibulin jako vítěz Stanley Cupu z roku 2004 a čerstvý mistr světa s přehledem splňoval. A v Chicagu se zatím kochají představou, jak by se dvacetiletý Kopitar vyjímal mezi jejich dalšími talentovanými hráči v útoku jako jsou Kane, Toews, nebo Havlát.

Celý plán však může zhatit slovenský obránce Meszároš, jenž je momentálně chráněným volným hráčem a nemůže se s Ottawou dohodnout na nové smlouvě. Zatímco v uplynulé sezóně měl plat necelý milión dolarů, nyní prý požaduje až trojnásobnou částku.

Reklama

Související témata: