Hlavní obsah

NHL potvrdila, že Chicago a Detroit budou hrát pod širým nebem

ST. PAUL

Vedení NHL oficiálně potvrdilo, že také v příští sezóně uvidí hokejoví fanoušci zápas pod širým nebem. Na Nový rok 2009 se v něm na chicagském baseballovém stadionu Wrigley Field utkají rivalové a dva týmy ze zakládající šestice zámořské soutěže domácí Blackhawks a úřadující vítězové Stanley Cupu Detroit Red Wings.

Článek

Atmosféru zápasu na stadionu baseballistů Chicaga Cubs s kapacitou 41 160 diváků by tak mohli okusit tři Češi. V Chicagu působí útočníci Martin Havlát a Robert Lang, v Detroitu hraje Jiří Hudler.

"O zápas NHL pod širým nebem se také ucházeli New York Yankees. Proto věříme, že po dalších debatách se na novém Yankee Stadium uskuteční nějaký z budoucích ročníků Winter Classic," nastínil na webu nhl.com komisionář soutěže Gary Bettman budoucí plány NHL.

Prestižní soutěž si tak zopakuje 1. leden tohoto roku, kdy se na hřišti týmu amerického fotbalu Buffalo Bills sešlo 71 217 diváků. Lístky na zápas, jichž šlo do předprodeje 41 tisíc, byly rozebrány během půlhodiny. Přestože se zápas protahoval kvůli nepřízni počasí, bylo se na co dívat a Sidney Crosby zajistil při nájezdech výhru Pittsburghu 2:1.

Jako první v rámci programu dlouhodobé části NHL si pod širým nebem zahráli před necelými pěti lety hokejisté Edmontonu a Montrealu. Oilers tehdy v domácím prostředí podlehli v třicetistupňovém mrazu Canadiens 3:4 před zraky 57 167 fanoušků.

Reklama

Související témata: