Hlavní obsah

Stanley Cup navštívil Švédsko, do Čech dorazí za týden

Nejslavnější hokejová trofej Stanley Cup už brzy zamíří do České republiky. Hokejový grál získal po poslední sezóně zámořské NHL tým Detroit Red Wings a každý člen mužstva, který se na triumfu podílel, má právo mít trofej celý jeden den jen pro sebe. Od víkendu do pondělí se Stanley Cup nacházel ve Švédsku, nyní je opět v zámoří. Na letiště v pražské Ruzyni by měl dorazit ve středu 6. srpna.

Článek

Příští středu by si měl Stanley Cup v Praze vyzvednout brankář Dominik Hašek, o den později bude jeho šťastným majitelem druhý letošní český vítěz Jiří Hudler. Zatímco Hašek plánuje spíše soukromou oslavu, Hudler hodlá trofej ukázat ve Vsetíně, Olomouci a Prostějově.

Vsetínu, kde Hudler s vrcholovým hokejem začínal a poprvé v jeho dresu hrál extraligu, začne program oslav už v devět hodin ráno. Odpoledne, asi od 15 hodin, bude sláva pokračovat v Hudlerově rodné Olomouci, večer pak vše vyvrcholí v Prostějově. Spolu s Hudlerem by na akcích neměl chybět ani Hašek a slovenský spoluhráč z Detroitu Tomáš Kopecký, který poté odveze Stanley Cup do Trenčína.

Od soboty do pondělí se slavný pohár nacházel na severu Evropy, kde putoval mezi třemi švédskými rodáky - Tomasem Holmströmem, Nicklasem Lidströmem a Niklasem Kronwallem. V poslední sezóně hrálo za Detroit celkem sedm Švédů, což je nejvyšší počet hokejistů z jedné země mimo zámoří, který kdy Stanley Cup navštívil. Na jeho návštěvu se ještě mohou těšit Henrik Zetterberg, Mikael Samuelsson, Andreas Lilja, a Johan Franzén.

Dnes už je ovšem pohár opět za mořem a má jej v držení generální manažer Red Wings Ken Holland v kanadském Vernonu. Poté jej budou mít v držení skauti týmu Bruce Haralson a Marty Stein, těsně před odletem do Čech se z přítomnosti Stanley Cupu bude těšit brankář Chris Osgood.

Reklama

Související témata: