Hlavní obsah

Důchodu si ještě užijete, vzkazují Sundinovi se Sakicem bývalé hvězdy

PRAHA/NEW YORK

Hokejisté Mats Sundin a Joe Sakic se stále rozmýšlejí, zda budou v NHL pokračovat, a bývalé zámořské hvězdy Steve Yzerman a Joe Nieuwendyk jim chtějí rozhodování usnadnit. Z povzdálí vše ohledně pokračování v neprestižnější soutěži světa sledují a oba shodně svým bývalým protihráčům radí: “Měli byste v hokeji pokračovat, čekají vás stále dobré sezóny!”

Foto: www.detroitredwings.com

Legenda Detroitu Steve Yzerman odehrál v NHL 22 let za Red Wings.

Článek

“Jestliže nemají žádné pochybnosti, pak by měli v NHL pokračovat,” uvedl Steve Yzerman v pátek pro The Canadian Press. “V důchodu můžete být po zbytek života,” citovaly slova bývalé hvězdy Detroitu stránky kanadské stanice TSN.

Podle dvaačtyřicetiletého patriota Red Wings, jenž byl oddaný dvaadvacet let pouze jednomu klubu, je důležité být si naprosto jistý. “Pokud nejste na sto procent přesvědčen, že nechcete dále hrát hokej, pak byste měl pokračovat,” sdělil svůj pohled Yzerman.

"Jediný důvod, proč jsem skončil, bylo zdraví," zalitoval. "Zbožňoval jsem hru a vše okolo hokeje. Kdybych zůstal zdravý a mohl bych trénovat, pak bych rozhodně pokračoval," prozradil Yzerman, celým jménem Stephen Gregory. "Po fyzické stránce jsem už na to ale neměl, takže když jsem se rozhodl, že skončím, věděl jsem, že to bylo správně," přidal.

Hrajte tak dlouho, dokud můžete

O rok mladší Joe Nieuwendyk, jenž v NHL začínal v Calgary Flames, kde odehrál devět sezón, také přidal svůj názor na konec aktivní kariéry. “Lidé mně vždy říkali: ´Hraj tak dlouho, jak můžeš´. Hráči, o které se tu jedná, mají stále dobrá léta před sebou,” domnívá se Nieuwendyk, který sedm let hájil barvy Dallas Stars, ale poslední část své dvacetileté kariéry strávil v mužstvu Florida Panthers.

"Touha po hraní mě nikdy neopustila," svěřil se Nieuwendyk, který musel s hokejem skončit v procinci 2006 kvůli zranění zad. "Hrál jsem do svých čtyřiceti let a hru jsem miloval až do úplného konce," přidal.

Forvard Joe Sakic zatím odehrál v zámoří o dvě sezóny více než jeho severský kolega, a rovněž zvažuje, zda bude v hraní pokračovat a vstoupí do 20. sezóny. Colorado, jehož barvy hájil devětatřicetiletý Kanaďan dvanáct let, má zájem s hráčem prodloužit smlouvu. Avalanche mají údajně na rodáka z Burnaby v rozpočtu rezervu 8,2 miliónu dolarů pod platovým stropem.

Reklama