Hlavní obsah

Stanley Cup zavítal s Kindlem do Pardubic a do Šumperku

PARDUBICE/ŠUMPERK

Stanleyův pohár se vydal na pouť po Česku. V úterý večer si po příletu do Prahy půjčil slavnou hokejovou trofej na pár hodin do Kladna skaut Detroitu Vladimír Havlůj, dnes už pohár vyrazil i se svými bodyguardy na delší cestu. Nejdříve zavítal člen širšího kádru Red Wings Jakub Kindl se Stanley Cupem na zimní stadión a následně na slavnostní oběd v Pardubicích, odkud pak zamířil do rodného Šumperku. Vpodvečer si převezme hokejový grál na soukromou oslavu do Olomouce Jiří Hudler.

Článek

"Jsem rád, že jsem dostal příležitost mít Stanley Cup alespoň na půl dne," řekl novinářům v Pardubicích Kindl, který má za sebou v zámoří tři sezony v juniorské OHL za Kitchener a rok na farmě v nižší AHL v Grand Rapids.

Na první zápas za Detroit čeká, takže držitelem Stanley Cupu není, ale vedení klubu dává příležitost k radovánkám i širšímu okruhu lidí ze své organizace. "Jsem rád, že si to můžu užít," prohlásil jednadvacetiletý zadák.

Kindl pohár nad hlavu nezvedl

Na pověry prý nevěří, přesto ale Stanleyův pohár podle jejich znění raději nad hlavu nezvedl, i když k tomu měl příležitost. "Hned na ledě po zápase jsem dostal Stanley Cup do ruky a kluci mě lákali, abych ho zvedl, ale řekl jsem, že ne. Hučeli do mě pořád, že taková možnost už nemusí nastat. Ale nezvedl jsem, říkal mi to i taťka, ať to nedělám."

Kindl si zajel pro stříbrný pohár ráno do Prahy. Na pardubickém zimním stadiónu jej vzal do kabiny Moelleru, následoval slavnostní oběd s agentem, vedením pardubického klubu i města. Příležitost k focení pak dostala i média a několik přítomných fanoušků. "Hrál jsem tady tři roky před odchodem do zámoří a v létě v Pardubicích trénuji. Chtěl jsem se odvděčit," vysvětlil svou návštěvu města.

Na odpoledne si naplánoval asi hodinovou rodinnou oslavu doma v Šumperku. "Docela spěchám, už tam na mě čekají," řekl Kindl. Slavná trofej od něj putuje k Hudlerovi a nemá úplně jasno, zda se ještě ve čtvrtek zapojí do oslav ve Vsetíně, Olomouci a Prostějově, kde budou s Hudlerem i další dva plnohodnotní vítězové - brankář Dominik Hašek a slovenský útočník Tomáš Kopecký.

V Čechách bude Stanley Cup do pátku

"Plánoval jsem to, ale tam by to bylo asi hodně ostré a hodně by se tam pilo. Já jsem byl poprvé v pondělí s Pardubicemi na ledě a necítil jsem se tam moc dobře, takže tam by mi to asi moc nepomohlo. Ale ještě nevím, nechám to osudu, jestli tam budu," dodal Kindl, než se vydal i s bodyguardy Mikem Boltem a Philem Pritchardem na Moravu.

Na české půdě bude Stanleyův pohár do pátku. Pro fanoušky je naplánovaný bohatý program na čtvrtek. Od 10:00 do 14:00 se představí Hudler, Hašek a Kopecký se Stanley Cupem před vsetínskou radnicí, v 15:30 se bude pokračovat v Olomouci na Horním náměstí. O hodinu a půl později se se Stanley Cupem vyfotí mládežnické týmy na zimním stadionu v Olomouci a od 18:00 se má celá akce přesunout na velodrom v Prostějově. V pátek má soukromou oslavu Hašek.

Reklama