Hlavní obsah

Kubina by se mohl v Torontu stát kapitánem

TORONTO

Český hokejový obránce Pavel Kubina nejenže v NHL patrně setrvá v Torontu, ale možná se stane kapitánem Maple Leafs. Uvedl to generální manažer klubu Cliff Fletcher pro deník Toronto Sun. Velmi vážným kandidátem bude jednatřicetiletý bek především v případě, že se do týmu nevrátí švédský útočník Mats Sundin, který nosil "céčko" na dresu od roku 1997.

Článek

Přitom ještě nedávno se spekulovalo o tom, že tradiční kanadský klub urostlého zadáka s vysokou smlouvou na pět miliónů ročně, která mu platí ještě následující dvě sezóny, vymění. Takovou možnost dává Torontu klauzule v Kubinově čtyřleté smlouvě v případě, že se klub nedostane do play-off. Až do 15. srpna tak je Kubinova budoucnost na vážkách. "Od prvního července můžu být teoreticky vyměněný, ale doufám, že si mě nechají," řekl Kubina začátkem léta českým novinářům.

Současný vývoj nasvědčuje jeho setrvání v Torontu. Podle Fletchera je šance, že by se Kubina stal součástí výměny sotva padesátiprocentní. "Muselo by se jednat o opravdu výhodný obchod. Podle mého názoru hrál minulou sezónu velmi dobře a novému kouči Ronu Wilsonovi se zamlouvá. Navíc nyní je na trhu opravdu velký klid," řekl Fletcher.

Toronto by mohl opustit McCabe

Toronto by naopak mohl opustit Bryan McCabe, který nedokázal v minulé sezóně naplnit předpoklady vyplývající ze smlouvy na 7,15 miliónu dolarů a navíc byl často zraněný. Kubinovi by tak ubyl jeden z případných dalších konkurentů na pozici kapitána, kterou mu chtějí v klubu nabídnout.

"Mohl by být skutečně vážným kandidátem," potvrdil Fletcher. Osloven však může být i další český bek Tomáš Kaberle, jenž odvádí v týmu spolehlivé služby již od roku 1998. "Je také mezi kandidáty. Máme začátek srpna a musíme o takových věcech začít přemýšlet, i když neočekávám, že se rozhodne do konce tréninkového kempu," prohlásil Fletcher.

Jasno by bylo ve chvíli, kdyby se Sundin rozhodl pokračovat v aktivní kariéře a vrátil se do Toronta, kde hrál od roku 1994. "Pokud by se tak nestalo, je ale také možné, že bychom mohli točit kapitány po měsících," uvedl Fletcher. Stejně si v minulé sezóně počínali v Minnesotě či Buffalu.

Reklama

Související témata: