Hlavní obsah

Numminen po problémech se srdcem prodloužil smlouvu s Buffalem

Hokejový obránce Teppo Numminen po problémech se srdcem pokračuje v kariéře v NHL a uzavřel roční smlouvu s Buffallem. Čtyřicetiletý Fin, který prodělal operaci srdeční chlopně a v minulém ročníku nastoupil za Sabres jen v posledním utkání, si vydělá 1,1 miliónu dolarů. Na novém kontraktu se nechráněný volný hráč dohodl poté, co lékaři z kliniky v Clevelandu ujistili, že se může opět na sto procent věnovat hokeji.

Článek

"Důvodem číslo jedna bylo, že věříme, že Teppo našemu klubu pomůže a hodně jsme cítili, že nám v minulém roce chyběl," řekl generální manažer Buffala Darcy Regier. "Scházely nám jeho vůdčí schopnosti, hra a klid," dodal na adresu hokejisty, který je s 1315 zápasy v NHL rekordmanem mezi hráči, kteří přišli do zámoří z Evropy.

Součástí smlouvy je údajně i nespecifikované řešení stížnosti, kterou Numminen podal v březnu k soudu na Buffalo, protože byl před sezonou kvůli zdravotním potížím suspendován bez náhrady platu.

"Chtěl pokračovat a my jsme ho chtěli zpátky. Samozřejmě jsme nechtěli uzavřít novou smlouvu bez vyřešení té minulé, tak jsme to vyřešili," uvedl Regier k Numminenově kontraktu na uplynulý ročník s příjmem 2,6 miliónu dolarů.

Numminen působí v NHL od roku 1988 - osm sezón strávil ve Winnipegu a klubu zůstal věrný dalších sedm let i po přestěhování do Phoenixu. Rok strávil v Dallasu a po výluce v NHL hrál všechny tři sezóny za Buffalo. Ve 1315 utkáních NHL zaznamenal 620 bodů za 115 tref a 505 přihrávek. V 82 zápasech play-off přidal 23 kanadských bodů.

Reklama