Hlavní obsah

NHL operuje s dalším ze scénářů, jak dál po pandemii. České fanoušky moc nepotěší

Co bude se současnou sezonou NHL? A pokud dojde k jejímu dohrání v pozdějším termínu, jak to ovlivní start nadcházejícího ročníku? To jsou jen některé otázky, na něž v současné chvíli při pandemii koronaviru nedokáže nikdo odpovědět. S jedním z možných scénářů nyní přišel uznávaný novinář Pierre LeBrun z TSN. Jasné je i to, že NHL opět prodloužila karanténu, tentokrát do 30. dubna. Ani tento termín nemusí být konečný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista David Pastrňák měl s Bostonem zahájit v Praze příští ročník NHL zápasem proti Nashvillu. Tento scénář se ale nemusí naplnit...

Článek

Podle něj je vedení severoamerické hokejové soutěže ochotné posunout start sezony 2020/21 až na listopad tohoto roku, pokud by to znamenalo, že bude možné během letních měsíců dokončit aktuální ročník.

LeBrun uvádí, že NHL stále věří, že navzdory pozdějšímu startu může být nadcházející sezona odehrána celá, pokud tedy bude zrušeno tradiční Utkání hvězd a povinné pětidenní volno pro každý klub. V takovém případě lze dokončit ročník do 21. června 2021.

Pro hokejové fanoušky by takováto varianta pochopitelně byla výbornou zprávu, byť pro české příznivce už o něco méně. Pokud by totiž sezona odstartovala až v listopadu, není jasné, co by se stalo s říjnovým duelem mezi Bostonem a Nashvillem v Praze, který měl celý ročník otevřít. Je možné že Bruins s Davidy Pastrňákem a Krejčím plus Ondřejem Kašem a Nashville by do české metropole nepřicestovali.

Cílem NHL nadále zůstává dohrát aktuální sezonu i se základní částí. Už dříve se hovořilo o alternativě dokončit ročník na neutrální půdě - třeba v Grand Forks v Severní Dakotě, Manchesteru v New Hampshire nebo v Saskatoonu v Saskatchewanu.

Komisionář NHL Gary Bettman se nicméně nechal v pondělí pro CNN slyšet, že pokud dojde k obnovení této sezony, bude nezbytné vyhradit dva až tři týdny před ostrými zápasy tréninkovým kempům.

„Jakkoli se hráči doma můžou snažit zůstat ve formě, nebyli na ledě už měsíc a budou potřebovat dva až tři týdny, aby se dostali do zápasové formy. Snažíme se, aby byl každý v bezpečí před koronavirem, ale také se musíme ujistit, aby hráči neriskovali své zdraví příliš brzkým návratem a tím, že by nebyli v zápasové formě," prohlásil Bettman.

NHL opět prodloužila karanténu

Vedení NHL o další dva týdny prodloužilo povinnou karanténu hokejistů, trenérů a zaměstnanců klubů, která měla skončit 15. dubna. Podle nového rozhodnutí tak zůstanou až do 30. dubna uzavřena veškerá tréninková centra jednotlivých týmů. Termín pro uvolnění opatření posunuli funkcionáři od zastavení soutěže kvůli koronaviru už potřetí a ani tentokrát nemusí být konečný.

Reklama

Související témata: