Hlavní obsah

Kluby NHL se představí na prahu sezóny v šesti evropských městech

NEW YORK

Dohromady v šesti evropských městech se představí na prahu nadcházející sezóny kluby zámořské NHL. Před ostrým startem hokejistů New Yorku Rangers s Tampou Bay v Praze a Ottawy s Pittsburghem ve Stockholmu mají totiž všechny čtyři kluby naplánované na Starém kontinentu i přípravné duely.

Článek

Rangers se představí v Bernu, kde nejdříve 30. září změří síly v přátelském klání s domácím Bernem a o den později se utkají o nově vzniklou trofej Victoria Cup s ruským Magnitogorskem. Duel slavného newyorského klubu s letošního vítězem turnaje evropských mistrů Super Six je po světovém šampionátu v Kanadě dalším vrcholem letošních oslav 100. výročí Mezinárodní hokejové federace.

Tampa Bay bude hrát v neděli 28. září v Berlíně s tamními Eisbären. Ottawa se ve čtvrtek 2. října představí v rodišti svého kapitána Daniela Alfredssona Göteborgu v zápase proti Frölundě, Pittsburgh s hvězdným Sidneym Crosbym bude hrát ve stejný den v Helsinkách proti Jokeritu.

Začátek v Praze a Stockholmu

Nový ročník NHL odstartuje dvojzápasy Rangers s Tampou v Praze a Ottawy s Pittsburghem ve Stockholmu v sobotu 4. října a o den později. V Rangers po odchodu Jaromíra Jágra do ruského Omsku působí nadále bek Michal Rozsíval a útočník Petr Průcha, o místo v kádru se pokusí bojovat i Petr Nedvěd.

V Tampě přibyl k obránci Filipu Kubovi forvard Radim Vrbata a po krátkém působení v Philadelphii se vrátil i Václav Prospal. Barvy Pittsburghu hájí útočník Petr Sýkora, v kádru prvního týmu Ottawy zatím žádný český zástupce není.

Celkem mají kluby NHL naplánováno před startem sezony podle v pondělí zveřejněného rozpisu 110 přípravných utkání, které se odehrají mezi 20. zářím a 6. říjnem. Po dřívějším začátku nové sezony v Evropě pak prestižní soutěž na zámořské půdě odstartuje ve čtvrtek 9. října.

Reklama

Související témata: