Hlavní obsah

Útočník Sakic prodloužil o rok v Coloradu a načne 20. sezónu v NHL

DENVER

Dohady ohledně dalšího působení hokejového veterána Joe Sakica v NHL jsou vyřešeny. Devětatřicetiletý forvard prodloužil o další rok smlouvu s Coloradem, a načne tak svou dvacátou sezónu v Národní lize. „Jsme velmi nadšení, že máme Joea zpět na další ročník,“ neskrýval nadšení generální manažer Lavin Francois Giguere.

Foto: ČTK/AP

Kapitán Colorada Joe Sakic

Článek

“Jsem šťastný, že mohu oznámit, že jsme se dohodli s Joe Sakicem na smlouvě pro další sezónu,“ citoval Giguereova slova server TSN. “Je skvělé mít takového výjimečného hráče v sestavě,” liboval si manažer a víceprezident Avalanche.

Sakic je za svou bohatou devatenáctiletou kariéru oddaný pouze jedinému týmu. Ve svých začátcích od sezóny 1988-89 oblékal dres Quebec Nordiques a poté, co se tým přestěhoval do Colorada, je klubu věrný. “Nakonec rozhodlo, že si hokej chci stále užívat,” nechal se slyšet rodák z Burnaby.

Podrobil se operaci kýly

Přestože v loňském ročníku odehrál Sakic kvůli operaci kýly jen čtyřiačtyřicet duelů, dokázal zaznamenat třináct gólů a sedmadvacet asistencí. “Po fyzické stránce se cítím v pohodě a jsem připravený na kemp,” prozradil. “Už se těším na blížící se sezónu,” dodal.

“Všichni už jsme se báli, jak se Joe rozhodne,” uvedl na adresu dalšího působení žijící legendy spoluhráč Ian Laperriere pro agenturu AP. “Je to báječná zpráva, že se rozhodl pokračovat,” těšilo Laperriera. “Nejen kvůli hře na ledě, ale také do kabiny vnáší Joe respekt a dokáže všechny uklidnit,” poodhalil Sakicův přínos mimo ledovou plochu.

Na svém kontě má dvojnásobný vítěz Stanley Cupu dohromady 623 branek a 1006 přihrávek. Šestkrát za svou kariéru dokázal Sakic nasbírat za sezónu přes sto bodů. Nejlépe se mu vydařil ročník 1995-96, kdy zaznamenal 51 branek a 61 asistencí.

Reklama

Související témata: