Hlavní obsah

Praha je na NHL připravena, vstupenky budou i na tréninky

PRAHA

Hokejoví fanoušci, kterým se už nepodařilo získat vstupenky na dva pražské zápasy NHL New York Rangers s Tampou Bay, mají další šanci vidět hvězdy zámořských klubů na vlastní oči. Obě mužstva totiž dva dny před zahajovacími zápasy nového ročníku NHL uspořádají v O2 Aréně otevřené tréninky. Prodej vstupenek na ně začne ve čtvrtek 4. září na terminálech Sazky.

Článek

Vstupenky na otevřený trénink budou k mání za 100 a 200 korun podle vybraného patra O2 Arény. Navíc ve čtvrtek 2. října nepůjde jen o samotné tréninky, ale i o řadu doprovodných akcí. Součástí programu začínajícího od 14 hodin budou i dva koncerty skupiny Airfare, exhibice ve sledge hokeji, nebo divácké soutěže.

Týmům NHL bude pražská O2 Aréna blokována od pondělí 29. září, přičemž Tampa Bay dorazí do Prahy už o tři dny dříve a po dohodě se Slavií, která má arénu pronajatou po dobu celé extraligové sezóny, bude moci na tamním ledě trénovat. Nicméně ještě v neděli 28. září má Tampa v plánu odehrát exhibiční zápas v Berlíně a o dva dny později se představí v Bratislavě.

Náklady na pořádání NHL v Praze se blíží 100 miliónům

New York Rangers Rangers přiletí do Prahy 2. října, v české metropoli by oba týmy měly setrvat zhruba deset dní. V sobotním zápase NHL by roli domácího týmu měla plnit Tampa Bay, o den později bude domácím klubem v Praze New York Rangers. Podle toho budou také vypadat jednotlivá aranžmá zápasu, protože oba kluby si přivezou spoustu techniky, aby mohla být iluze reálných zápasů NHL dokonalá. S každým klubem navíc přijede řádově asi 500 fanoušků, podle posledních zpráv by měl přijet i komisionář soutěže Gary Bettman.

Vstupenky na jednotlivá utkání 4. a 5. října byly prodány během 27 hodin a kapacita 17 436 diváků na zápas byla beznadějně zaplněna. "Přitom pokud bychom měli vyhovět všem žádostem, nebyl by problém halu zaplnit na ještě jeden zápas," řekl na středeční tiskové konferenci Vladimír Šafařík ze společnosti Česká sportovní, která zápasy NHL v Praze zorganizovala. Náklady na NHL Premiere Prague, jak je celá akce oficiálně nazývána, se blíží 100 miliónům korun.

U nás šlo přitom do prodeje kolem 70 procent vstupenek, zbytek museli organizátoři poskytnout NHL a partnerům celé akce. "O to více jsme rádi, že sobotní zápas budou moci vidět i fanoušci v přímém přenosu na celoplošné televizi Nova,“ prozradil Šafařík. Sobotní i nedělní zápasy budou přímo vysílány také na kanále Galaxie Sport, celkově bude signál z Prahy přenášen do 110 zemí světa.

"Po desítkách letů do zámoří, stovkách telefonátů a tisícovkách emailů mezi námi a kluby NHL je vše připraveno," ubezpečil Šafařík, že je Praha připravena přivítat nejslavnější klubovou soutěž světa. Jednání přitom nebyla vůbec jednoduchá. "Nejvíce trablů bylo s Tampou, kde se změnili majitelé. Původní záměry se tak malinko změnily a to nás někdy dostávalo do situací, že jsme z toho byli opravdu zpocení. A to říkám hodně diplomaticky," potvrdil Šafařík složitá jednání.

Neúčast Jágra prý akci neublíží

Česká sportovní má zájem na tom, aby se při příležitosti NHL v Česku konaly v Praze i další akce pro fanoušky, například autogramiády hráčů. "Příští týden absolvujeme v New Yorku další jednání. Ale musíme respektovat dohody s NHL, celou akci navíc komplikuje, že se jedná o regulérní zápasy NHL a nejde o exhibice," vysvětluje Šafařík, podle kterého akci nepoznamená neúčast Jaromíra Jágra, který odešel z New York Rangers do ruského Omsku.

"Samozřejmě je to pro české díiváky škoda, na druhou stranu nyní opravdu přinášíme NHL. Kdyby tu byl Jarda, možná by byla pozornost až příliš upřena na jeho osobu," myslí si. V kádru Rangers jsou pro novou sezónu jen Češi Petr Průcha a Michal Rozsíval, Tampa má na soupisce Václava Prospala a Radima Vrbatu.

Reklama

Související témata: