Hlavní obsah

Hokejista McCabe přestoupil z Toronta na Floridu

TORONTO

Kanadský hokejový obránce Bryan McCabe byl definitivně vyměněn z Toronta na Floridu. Maple Leafs získají náhradou beka Mika Van Ryna a právo výběru ve čtvrtém kole draftu v roce 2010. Byl tak dokončen transfer, o kterém se dlouho mluvilo. McCabe získal ještě 1. září od Maple Leafs bonus dva milióny dolarů.

Článek

Toronto ušetřilo místo v platovém stropu, protože McCabe měl mít vedle dvoumiliónového bonusu roční příjem 4,15 miliónu dolarů, ale zatížil by strop částkou 5,75 miliónu dolarů. Van Ryn má plat 3,2 miliónu dolarů ročně. Oba mají ještě platné kontrakty na tři roky.

"Posunuli jsme dále v budování týmu. Máme v příštích třech letech větší flexibilitu s ohledem na platový strop," řekl generální manažer Toronta Cliff Fletcher. "Bryan je osobnost a myslím si, že nám pomůže mezi našimi elitními čtyřmi beky," řekl generální manažer Panthers Jacques Martin.

McCabe působil v Torontu od října 2000, kdy jej Maple Leafs získali z Chicaga. Třiatřicetiletý zadák v uplynulém ročníku nastoupil vinou zranění jen k 54 utkáním a zaznamenal 23 bodů za pět branek a 18 asistencí. Celkem má dosavadní spoluhráč Tomáše Kaberleho z elitní obranné dvojice na kontě z 917 duelů v NHL 418 kanadských bodů.

Devětadvacetiletý Van Ryn, který bude mít v nadcházející sezoně příjem 3,2 milionu dolarů, měl také zdravotní potíže a stihl jen 20 zápasů, v nichž si připsal dvě asistence. Toronto se v létě zbavilo útočníků Darcyho Tuckera, Kyla Wellwooda a náhradního gólmana Andrewa Raycrofta. S největší pravděpodobností nebude v jeho dresu pokračovat ani Mats Sundin, který se rozhoduje, zda vůbec bude pokračovat v kariéře.

Reklama

Související témata: