Hlavní obsah

K zájemcům o Sundina přibyly dva týmy, je mezi nimi i Tampa Bay

TORONTO

K zájemcům o služby švédského hokejového útočníka Matse Sundina podle deníku The Globe and Mail přibyly další dva týmy NHL. Přestože se Sundin, který se po delší době vrátil do Toronta, dosud nerozhodl, zda bude pokračovat v aktivní kariéře, do svých řad by ho ráda získala mocně posilující Tampa Bay.

Článek

Snahu dvou nových zájemců o získání sedmatřicetiletého centra potvrdil deníku také jeho agent J.P. Barry. Koncem července se o Sundina podle Barryho slov velmi aktivně zajímalo šest jiných klubů, přičemž nejblíže se zdál být Vancouver díky ohromující nabídce dvouleté smlouvy s platem deset miliónů dolarů ročně.

Ledacos o zájmu Lightning možná naznačilo nedávné Sundinovo vystoupení v charitativním utkání v Torontu, kde nastoupil po boku současného hráče Blesků a bývalého spoluhráče Garyho Robertse a také nového majitele floridského klubu Orena Koulese.

Tampa je blízko platovému stropu

Tampa Bay je však již velmi blízko k naplnění platového stropu NHL pro tuto sezónu ve výši 56,7 miliónu dolarů. Prostor pro dalšího hráče by však mohl vzniknout tehdy, pokud by útočník Jeff Halpern kvůli vážnému zranění kolena v nadcházející sezóně nehrál.

V pátek se uskutečnila Sundinova schůzka s generálním manažerem Toronta Cliffem Fletcherem a přítomen jí byl i jeho asistent Joe Nieuwendyk. Fletcher prý uznávanému Švédovi nastínil plány týmu pro příští ročník elitní soutěže a zároveň ho ujistil, že v Torontu bude mít dveře vždy otevřené. "Bylo to příjemné setkání a zároveň šance na obnovení kontaktů mezi Matsem a klubem. Ví teď o změnách v Maple Leafs a všem, co se dělo s týmem," řekl Barry.

V sobotu se pak Sundin setkal s generálním manažerem Montrealu Bobem Gaineym. "Byly to s Matsem velmi příjemné dvě hodiny. Zajímá ho to a já mu řekl, ať se rozhodne. Řekl jsem, že pokud cítí, že chce skončit, ať skončí, ale když si není jistý, měl by hrát a ty správné emoce se dostaví," uvedl Gainey, který by však podle Barryho vyjádření rád znal Sundinovu odpověď co možná nejdříve, aby se podle ní mohl zařídit při dalších plánech a volbách.

Reklama

Související témata: