Hlavní obsah

V přípravě na NHL se prosadila desítka českých hokejistů

Hned deset českých hokejistů o sobě dalo vědět ve středečních přípravných duelech na novou sezónu NHL. O své místo v sestavě Rangers bojuje Petr Nedvěd, který si připsal dva body za branku a asistenci, Jezdci i přesto prohráli v New Jersey 2:3. Dvěma góly pomohl k výhře Washingtonu nad Carolinou 4:1 útočník Tomáš Fleischmann. Pod vítězství Montrealu nad Detroitem se dvěma přihrávkami podepsal Robert Lang.

Článek

Robert Lang, který byl do týmu Canadiens vyměněn před sezónou z Chicaga nejprve nahrával na vyrovnávací branku D'Agostina v přesilové hře. Na ledě obhájce Stanley Cupu však do konce druhého dějství Montreal znovu prohrával gólem Abdelkadera. Hosté duel nakonec vyhráli po samostatných nájezdech, když ve třetí části vyrovnal Beauregard znovu po přiťuknutí Langa.

Jako tygr bojuje o místo v sestavě Rangers Petr Nedvěd. Zkušený útočník bodoval i ve svém druhém utkání, když nejprve v první třetině asistoval u gólu na 1:1 a v závěrečné části sám překonal domácího gólmana New Jersey. Jeho branka však znamenala jen snížení na 2:3 a další zásah již Jezdci nepřidali.

"Je příjemné, přispět v útoku brankou a přihrávkou, ale je nutné hrát rovněž dobře v obraně," citovala Nedvěda stanice Espn. "Jsem zklamaný, že jsme prohráli," přidal šestatřicetiletý liberecký rodák.

Útočník Washingtonu Tomáš Fleischmann otevřel v RBC Center v Carolině skóre po necelých sedmi minutách hry a za dalších čtyřiašedesát sekund zvýšil již na 2:0 pro hosty Bradley. Na začátku druhé dvacetiminutovky sice Hurricanes snížili, ale poslední slovo měli Capitals a opět rodák z Kopřivnice.

Tři minuty před koncem druhé části překonal čtyřiadvacetiletý útočník domácí obranu a zvýšil již na 4:1. V závěrečné třetině branka nepadla, a tak se hokejisté z hlavního města USA mohli radovat z výhry.

Ottawa otočila v Scotiabank Place domácí utkání s Philadelphií, když po sedmi minutách prohrávala 0:1. V závěru úvodního dějství však srovnal Neil a ve druhé a třetí třetině přišla chvíle Filipa Kuby, nové posily Senátorů. Český bek přihrával jak na vedoucí branku Winchestera, tak i na druhý gól Neila v zápase ve 49. minutě.

Příprava na hokejovou NHL:
Phoenix - Calgary 2:3, Edmonton - Florida 2:3 SN. (za domácí Hemský 0+1), Colorado - Los Angeles 3:4 SN. (za domácí Hejduk 0+1), Anaheim - San Jose 6:4, Carolina - Washington 1:4 ( za hosty Fleischmann 2+0), New Jersey - NY Rangers 3:2 (za hosty Nedvěd 1+1), Ottawa - Philadelphia 3:1 (za domácí Kuba 0+2), Detroit - Montreal 2:3 SN. (za hosty Lang 0+2), Pittsburgh - Toronto 3:2 (za domácí Sýkora 1+0), Minnesota - Columbus 2:1 (Mojžíš 0+1 - Novotný 1+0, Voráček 0+1).

Reklama