Hlavní obsah

Nedvěd chce být znovu Jezdcem a zažít v NHL další úžasné pocity

Ve svém prvním přípravném zápase vstřelil Petr Nedvěd za New York Rangers branku a ve středu přidal další trefu a asistenci. To je bilance šestatřicetiletého libereckého rodáka v boji o základní sestavu v manhattanském klubu před sezónou NHL 2008/09. „Rozhodnutí zda si mě nechají, přijde dříve či později, na tom nezáleží,“ uvedl Nedvěd po zápase v New Jersey.

Článek

Na ledě Prudential Center v New Jersey sice Rangers prohráli 2:3, ale Nedvěd dal jasně najevo, že to s možným angažmá v dresu Jezdců myslí vážně. Podílel se na obou brankách, nejprve přihrával, poté sám skóroval. „Cítím se velmi dobře a co se týče fyzičky, tak jsem také připravený,“ nechal se slyšet pro agenturu AP.

O termínu, do kterého by se mělo rozhodnout o jeho dalším působení, Nedvěd neví. „Nechci za nikým chodit a tlačit na kohokoli,“ odmítal liberecký rodák, jenž ve svém prvním zápase v přípravě proti Ottawě zaznamenal gól, a na svém kontě tak má tři kanadské body ze dvou duelů.

V případě neúspěchu v zámoří by pomohl svému mateřskému celku. „Určitě, pokud se neprosadím, pak se vrátím zpět do Liberce,“ potvrdil. „Ale je to úžasný pocit být zpátky v NHL,“ rozplýval se. „Jedná se sice pouze o přípravu, ale před zápasem s Ottawou jsem byl nervózní, protože jsem netušil, jak mi to půjde,“ přiznal. „Vím, že musím hrát nejlépe, jak umím. To je nejdůležitější věc,“ dodal.

V Rangers není nováčkem

V dresu Jezdců se Nedvěd jako nováček necítí, neboť barvy newyorského klubu poprvé hájil již v sezóně 1994/95, tehdy zaznamenal třiadvacet bodů za 11 gólů a 12 asistencí. „Cítím se příjemně, znám to tu,“ připomněl. Po dvouletém intermezzu v Pittsburghu oblékal znovu modrý dres od ročníku 1998/99 do roku 2003. V sezóně 1999/2000 dokonce vyhrál kanadské bodování týmu s 68 body (24+44) a za sebou nechal takové hvězdy jako Theorena Fleuryho či Adama Gravese.

Celkem v týmu Jezdců odehrál 478 zápasů základní části, v nichž nastřílel 149 branek a k nim přidal 202 asistencí. Ve vyřazovacích bojích nastoupil k deseti utkáním a zaznamenal pět kanadských bodů (3+2). Pokud by se bývalý hráč Vancouveru, St. Louis, Edmontonu, Philadelphie či Phoenixu znovu v zámoří prosadil do prvního týmu, pak by mohl atakovat hranici 1000 startů. Nyní má na svém kontě 982 duelů a 717 bodů (310+407).

Reklama