Hlavní obsah

Hokejista Kočí: Divákům bitku zaručit nemůžu

Když čeští fanoušci uslyší jméno David Kočí, většinou si ho spojí s ostrými bitkami na ledové ploše. V přípravě na blížící se nový ročník NHL tomu nebylo jinak. Mohou se na podobnou podívanou těšit i diváci v Praze? "V kempu je to trochu něco jinýho. Tam se hraje o místo v sestavě. Bitku divákům nemůžu zaručit, ale nikdy nevíte," říká Kočí.

Článek

Jste z pražských Dejvic. To vám musí start NHL v Česku dělat dvojnásobnou radost.

Těším se, že tu můžu být. Pro kluky z týmu i pro lidi to bude perfektní zážitek.

Kolik kamarádů vás žádalo o lístky?

Nebylo to zase tak strašný. Asi dvacet.

Hodně lidí se těší na to, že jim předvedete pořádnou rvačku. Mohou se tedy diváci nachystat na odvetu s bitkařem Rangers Coltonem Orrem, se kterým jste se střetl při poslední přípravě Tampy Bay?

V kempu je to trochu něco jinýho. Tam se hraje o místo v sestavě. Sezóna je víc kontrolovaná. Bitku divákům nemůžu zaručit, ale nikdy nevíte.

Liší se nějak vaše role od té, kterou jste měl v Chicagu?

V Blackhawks jsem nedostal tolik šancí. Pořád jsem ale věřil, že NHL hrát můžu, takže jsem hledal tým, kde bych se uplatnil. Proto jsem podepsal Tampě, kde takový typ hráče potřebovali. Zatím jde všechno podle plánu.

V přípravě se po střetu s vámi zranil klíčový pittsburský zadák Sergej Gončar. Čekáte, že vás zápasy s Tučňáky budou víc bolet?

Laraqua už tam nemají, bitkaře tam teď dělá Goddard. Myslím ale, že to byl čistý zákrok. Hraju naplno, ovšem nechci nikoho zranit. Strašně mě to mrzí, ale to je hokej a někdy se takový věci stávají.

Před dvěma roky jste trénoval s kanadským boxerským šampiónem Otisem Grantem. Absolvoval jste něco podobného i v letošním létě?

To už ne, to je minulost. Byla to ovšem bomba. Ale pro práci bitkaře v NHL není box úplně to nejdůležitější. Tam jde o víc věcí, třeba držení rovnováhy. Vypadá to drsně, ale málokdy se někdo trefí úplně přesně.

V NHL jste proslul krvavou bitkou se Slovákem Chárou. Plánujete vendetu?

Uvidíme, co se stane. Když bude potřeba, tak se tomu vyhýbat nebudu.

Reklama

Související témata: