Hlavní obsah

Anaheim vyměnil v NHL obránce Schneidera do Atlanty

ATLANTA

Vedení hokejistů Anaheimu se konečně podařilo to, o co prakticky celé léto usilovalo - zbavit se přebytečného obránce Mathieua Schneidera. V pátek totiž Kačeři vyměnili zkušeného beka do Atlanty a získali místo něho hned trojici hráčů, jimiž jsou zadák Ken Klee a útočníci Brad Larsen s Chadem Painchaudem.

Článek

Devětatřicetiletý Schneider byl pro Ducks problémem především kvůli své vysoké smlouvě, která mu pro nadcházející sezónu zaručovala plat přes pět a půl miliónu dolarů. Generální manažer Brian Burke tak měl problémy vejít se pod platový strop, ačkoliv ten se zase posunul o něco výše, na 56,7 miliónu. Přestože má Burke nyní místo Schneidera trojici hráčů, na platech ušetří přinejmenším tři milióny, neboť nejvyšší kontrakt z nich má Klee na 1,25 miliónu.

Vedení Thrashers si však nemohlo celý obchod vynachválit. "Všechno to hrálo pro nás. Měli jsme příležitost získat hráče takového kalibru, ale z týmu, jenž bojuje s platovým stropem a nějaký tah prostě musel udělat, aby se dostal pod něj. Je to pro naši organizaci velký den," uvedl generální manažer Atlanty Don Waddell.

Schneider tak strávil v dresu vítěze Stanleyova poháru z minulého roku pouze jedinou sezónu poté, co ho Ducks získali jako náhradu za jiného vynikajícího beka Scotta Niedermayera, který přemítal o konci kariéry. Kapitán týmu se však rozhodl k hokeji vrátit a Schneider se tak pro Anaheim stal přebytečným luxusem. V 65 odehraných zápasech si připsal 39 bodů za 12 branek a 27 asistencí.

Pro Schneidera je Atlanta již osmým týmem v NHL

Vítěz Stanley Cupu s Montrealem z roku 1993 ani tento týden nenastoupil do tréninkového kempu Kačerů. "Již delší čas jsem věděl, že se budu stěhovat. Brian (Burke) byl však skvělý, neustále spolupracoval s mým agentem a snažil se, abychom nějaké dohody dosáhli. V sobotu ráno jsem byl opravdu šťastný, když jsem slyšel, co je nového," řekl v pátek Schneider.

Ostřílený bek tak vstoupí do své devatenácté sezóny v elitní soutěži v barvách již osmého týmu. Na kontě rodáka z New Yorku je 1197 odehraných utkání a 702 bodů díky 212 gólům a 490 asistencím.

Reklama

Související témata: