Hlavní obsah

Hokejisté Tampy poprvé trénovali v O2 Areně, kde začnou NHL

Hokejisté Tampy Bay si v sobotu poprvé vyzkoušeli prostředí pražské O2 Areny, ve které za týden zahájí nový ročník kanadsko-americké NHL soubojem s newyorskými Rangers. Tým vedený kapitánem Vincentem Lecavalierem, ve kterém působí i trojice Čechů Václav Prospal, Radim Vrbata a David Kočí, přicestoval do Prahy v pátek odpoledne. V sobotu poté hráči premiérově strávili několik hodin v libeňské aréně, která však byla pro novináře uzavřena.

Foto: Česká sportovní

Trenér Barry Melrose (vpravo) udílí pokyny hokejistům Tampy na tréninku.

Článek

Kompletní tým Tampy se v aréně připravoval od 12 hodin. Před dvouhodinovým tréninkem se hokejisté ještě šedesát minut věnovali rozcvičce v útrobách haly. Od 13:00 jim začala vlastní příprava na ledové ploše. Na rozdíl od pátečního tréninku v letňanské Ice Areně se však mužstvo věnovalo i nácvikům různých herních činností.

"Dnešní trénink nebyl ani moc tvrdý, ale hodně dlouhý," tlumočil ČTK Prospalova slova tiskový mluvčí pořádající organizace Česká sportovní Karel Tejkal.

Podle Prospala se na ledě projevovala i nervozita z blížícího se začátku soutěže. "Hlavně z toho, že ještě není známá finální sestava týmu," vysvětlil zkušený český útočník, jenž trénoval v modrém dresu ve trojici společně s Lecavalierem a Martinem St. Louisem. Právě tento útok by měl být hlavní zbraní Lightning v nadcházející sezoně.

Řada hráčů dnes navštívila O2 Arenu poprvé v kariéře. Překvapeni však podle Prospala nebyli. "I ti, co ji neznali, tak věděli, do čeho jdeme. Že je to slušný zimák a parametry NHL. Všichni čekali něco podobného, co viděli," uvedl dvojnásobný mistr světa.

Hokejisté Tampy mají ledovou plochu arény zamluvenou i na neděli. Zda a kolik hráčů ji využije, ale není momentálně jasné. Americký tým totiž v neděli před polednem odletí do Berlína, kde v podvečer nastoupí v přípravném utkání proti tamním Eisbären. Z Německa se poté přesune do Bratislavy, kde v úterý hraje proti Slovanu. Od středy poté bude opět trénovat v Praze.

Reklama

Související témata: