Hlavní obsah

Americká vlajka a hymny od Urbanové, NHL v Praze se blíží

Část vybavení hokejové O2 Arény při zahajovacím zápase NHL v Praze mezi Rangers a Lightning musí pryč. Vlajku Slavie nahradí v horním prstenci haly prapory Spojených států, newyorského klubu a celku z Tampy Bay. Hymnu USA a České republiky uslyší diváci v sobotu a v neděli z úst operní zpěvkyně Evy Urbanové. "Jde o spojení hokeje a showbyznysu," uvedl marketingový ředitel České sportovní Jiří Mazánek.

Foto: Česká sportovní

Středový kruh v O2 Aréně před zahajovacím zápasem hokejové NHL

Článek
Fotogalerie

Ledová plocha O2 Arény změnila před zahajovacím duelem nejprestižnější ligy světa kabát. „Modré čáry se více přiblížily středu, takže se zvětšilo obranné pásmo a branková čára se posunula o 53 centimetrů k zadnímu mantinelu stejně jako v NHL,“ vyjmenoval základní změny Martin Gross z agentury Česká sportovní, která celou akci pořádá.

Vzhledem k posunutí brankové čáry muselo dojít ke změně postavení brankových kamer, osvětlení však zůstane stejné. „Osvětlení se měnit nebude, přestože v zámoří jsou reflektory zaměřené více na kluziště, u nás světlo zasahuje širší plochu,“ vysvětlil Gross. „Ze Spojených států dorazil také specialista přes led Danny Craig, který dohlíží na úpravy kluziště. Pečlivě sledoval, zda led kvalitně překryl namalované reklamy. Byl tu celou noc,“ doplnil.

Manuál na každou vteřinu

Hokej je za mořem showbysnys se vším všudy. Přesvědčí se o tom i diváci v Praze, neboť by se měli cítit jako v zámořské aréně. V sobotu bude výzdoba patřit Bleskům, a fanoušci se tak vizuálně přeneseou do St. Petes Time Forum v Tampě. Neděle budou jako domácí tým vedeni Rangers a grafika by měla být ve stylu Madison Square Garden v New Yorku.

Scénář specialistů NHL je do puntíku přesný. „Mají detailní pravidla pro komerční přestávky a manuály vteřinu po vteřině,“ přiblížil režii Mazánek.

Ti kdo nezavítají přímo na ostrý zápas, mohou alespoň částečně okusit atmosféru z tréninku, který bude plný doprovodných akcí. „Chtějí, aby atmosféru mohlo zažít co nejvíce lidí,“ řekl tiskový mluvčí České sportovní Karel Tejkal. Podle informací pořádající agentury by na tréninky mělo přijít čtrnáct tisíc diváků.

„Jen doufáme, že nám nevyhoří trafa,“ podotkl s nadsázkou Gross ohledně úprav elektroinstalace, které si vyžádala přeměna napětí z 220 na 110 voltů.. „V provozu bude 50 transformátorů,“ přidal k nutnosti změny sítě.

Reklama

Související témata: