Hlavní obsah

Obránce Klesla zářil při výhře Columbusu nad Chicagem

Třemi kanadskými body za gól a dvě přihrávky přispěl český hokejový obránce Rostislav Klesla k vysoké výhře Columbusu 7:1 nad Chicagem v pondělní přípravě na NHL. Do střelecké listiny se zapsali také Petr Vrána z New Jersey a Lukáš Kašpar ze San Jose, oba však pouze mírnili porážky svých týmů.

Článek

Klesla se prosadil tři a půl minuty před konečnou sirénou přesnou trefou v přesilovce. Předtím stihl asistovat u prvního ze dvou gólů hvězdy týmu Ricka Nashe ve 29. minutě a trefy Fjodora Tjutina ze 49. minuty.

Bodoval také český talent Jakub Voráček, který si připsal asistenci u první branky zápasu z hole Christiana Bäckmana. Hráčům Columbusu se parádně povedla druhá třetina, kdy vstřelili čtyři góly během tří minut a 19 vteřin.

V Columbusu se hrálo dlouho bez branek, pak se však trefili v přesilovkách Bäckman a Nash, povedených 77 sekund uzavřel vzápětí Raffi Torres gólem na 3:0. "Naše speciální formace a hra v přesilovkách nám hodně pomohly," řekl trenér vítězů Ken Hitchcock. Radost mu však zkalilo vážné zranění Torrese, jež bude muset kvůli potížím s ramenem vynechat přibližně následujících šest týdnů. Torres se přitom teprve nedávno vrátil ke hře po zranění kolena a následné dlouhé rehabilitaci.

Vrána snižoval v předposlední minutě 

Druhá branka třiadvacetiletého útočníka Vrány v přípravných zápasech pouze zmírnila prohru New Jersey s Washingtonem, při níž se v dresu hostí zaskvěla vítěznou trefou ze 41. minuty největší hvězda minulého ročníku Alexandr Ovečkin. Dvě asistence zaznamenal Michael Nylander, jenž pomohl Capitals ke čtvrté předsezónní výhře po sobě. Finální přihrávku si připsal také český útočník Tomáš Fleischmann.

Švédský centr Nylander, jenž byl před časem dvorním nahrávačem Jaromíra Jágra v New York Rangers, zažívá úspěšný návrat na led poté, co vynechal polovinu minulého ročníku kvůli operovanému levému ramenu. Na kontě má již dva góly a čtyři asistence ze tří utkání. Proti New Jersey předložil spoluhráčům puk prakticky před prázdnou branku a byly z toho dva góly.

"Je opravdu skvělým nahrávačem. Problémem občas je, že ostatní hráči nedokážou myslet stejně jako on. Drží puk, ještě chvilku, pak předvede něco parádního, ale když na to nejste připraveni, máte problém," prohlásil trenér Capitals Bruce Boudreau.

Kašpar zařídil vedení San Jose, pak střílel jen Phoenix 

Rozuzlení v Torontu přinesla až čtvrtá série samostatných nájezdů. Předtím odvrátil porážku domácích český obránce Pavel Kubina, jenž odpověděl na trefu hostujícího Andyho McDonalda. Poté se z hlediště ozvalo bouřlivé "Luuuke", k nájezdu se rozjel další bek Luke Schenn, jehož si Maple Leafs vybrali v prvním kole letošního draftu, a bylo rozhodnuto.

Ve Phoenixu měl sice první slovo český útočník San Jose Kašpar, hosté ale nakonec utrpěli výprask 1:5. Hattrickem se o to zasloužil Peter Mueller, dvě branky přidal osmnáctiletý dánský nováček Mikkel Boedker.

Přípravné zápasy NHL
New Jersey - Washington 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky: 50. Parise, 59. Vrána - 24. Green, 28. Gordon (Fleischmann), 41. Ovečkin. Zásahy brankářů: Weekes 26/23 - Theodore 7/5, Johnson 18/18.
Columbus - Chicago 7:1 (0:0, 4:0, 3:1)
Branky: 29. a 44. Nash (na první Klesla), 28. Bäckman (Voráček), 29. Torres, 31. Huselius, 49. Tjutin (Klesla), 57. Klesla - 51. Kontiola. Zásahy brankářů: Leclaire 23/22 - Huet 22/15.
Toronto - St. Louis 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 2:2 - 0:0)
Branky: 32. a 51. Hagman (na první Kubina), 48. Steen, rozhodující sam. nájezd Schenn - 7. Boyes, 47. Backes, 52. McDonald (R. Polák). Zásahy brankářů: Toskala 31/28 - Legace 30/27.
Phoenix - San Jose 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Branky: 27., 28. a 38. Mueller, 29. a 45. Boedker - 17. Kašpar. Zásahy brankářů: Tellqvist 9/9, Bryzgalov 20/19 - Boucher 21/16.

Reklama

Související témata: