Hlavní obsah

Příští ročník NHL by v Evropě mohlo začít osm klubů

Příští ročník hokejové NHL by mohlo v Evropě odstartovat až osm týmů zámořské soutěže. Televizní stanici ESPN to řekl šéf hráčské asociace NHLPA Paul Kelly. Liga by tak chtěla ve větším měřítku pokračovat v tradici, která odstartovala loni v Londýně utkáním Anaheim - Los Angeles a o víkendu bude pokračovat zahajovacími zápasy nové sezóny NHL mezi New York Rangers a Tampou Bay v Praze a Ottawy s Pittsburghem ve Stockholmu.

Článek

"Není to pro nás jednorázová záležitost," řekl Kelly, podle kterého chce vedení NHL zahájit příští ročník soutěže kvůli velkému zájmu v Evropě třemi zápasy a jedná se dokonce i o čtyřech utkáních.

Duely by se mohly uskutečnit opět v Londýně, který prý o návrat prestižní ligy velmi usiluje. Zájem projevili také v Bělorusku a překvapivě i Moskvě, přestože Rusko vede s NHL spory kvůli přestupům hokejistů.

Kelly také uvedl, že NHLPA a NHL usilují o znovuzavedení Světového poháru, jehož poslední ročník se hrál v roce 2004. Nejbližší turnaj by se měl uskutečnit v roce 2011 a poté by se hrál každé čtyři roky. O budoucnosti turnaje se má rozhodnout během půl roku.

Reklama