Hlavní obsah

Bitkař Kočí nastřílel na vozíku hattrick

PRAHA

Dal zapomenout na pověst drsného bitkaře a předvedl se jako rozený kanonýr. David Kočí se jako jeden ze čtveřice hokejistů Tampy Bay představil ve středu v areálu pražského Jedličkova ústavu v rámci charitativních utkání ve florbalu na vozíku i v boccie. „Tolik gólů jsem dal naposled za Hvězdu Praha,“ usmíval se po nastříleném hattricku sedmadvacetiletý Kočí.

Článek

Charitativní akce jsou tradiční součástí programu zámořských hokejových celků. „NHL to na -plánovala, my jsme jí dali na výběr a oni zvolili právě Jedličkův ústav,“ vysvětloval mluvčí pořádající České sportovní Karel Tejkal.

„Byl jsem v Americe už několikrát na návštěvě v nemocnici, ale takovou sportovní akci jsem zažil poprvé,“ vyprávěl Kočí, s nímž se představil i Slovák Mihálik, Američan Lundin a Kanaďan Craig.

Ve florbalové bitvě nakonec hokejisté podlehli výběru ústavu 4:5. V jeho barvách využil akce k sebepropagaci i pražský primátor Bém. „Pohybovali se na tom fakt skvěle, já měl problém se rozjet,“ přiznával Kočí.

Po utkání spolu s Mihálikem chvíli odpovídal na dotazy klientů ústavu, a tak Kočí musel vysvětlovat třeba to, kde má schovaný puk za premiérovou branku v NHL. „Já ještě pořád na první gól čekám,“ objasňoval.

Reklama

Související témata: