Hlavní obsah

Tampa i Rangers se v Praze předvedli na otevřeném tréninku

PRAHA

Konečně mohli čeští fanoušci zámořské NHL vidět na vlastní oči hokejisty Tampy Bay a New Yorku Rangers. Ve čtvrtek se oba celky představily ve spoře zaplněné O2 Areně v Praze při otevřeném tréninku před víkendovými ostrými zápasy NHL. Zatímco Tampa už měla dva tréninky v Praze za sebou, Rangers se v české metropoli představili vůbec poprvé.

Článek

Rangers dorazili do Prahy jako čerství vítězové Victoria Cupu, když ve středu porazili v souboji týmu NHL s evropským vládcem ruský Magnitogorsk 4:3. A únava byla na Jezdcích znát. "Je to velmi náročné, jak časová změna, tak i přesuny," přiznal obránce Michal Rozsíval. "Celá akce však má smysl a lidí si zaslouží NHL vidět na vlastní oči," řekl Rozsíval.

Oproti předpokladům organizátorů nebyla při tréninku v O2 Areně tak početná návštěva. "Říkali nám, že na tréninku bude vyprodáno, ale nezdálo se mi, že by bylo plno," všiml si Rozsíval. "Je dost možné, že bychom trénink jinak zrušili nebo by se plán změnil, protože toho máme v nohách dost a dost," připomněl český zadák težký duel proti Magnitogorsku. "Nechtěli jsme ale, aby to dopadlo jako Tampa v Bratislavě," dal najevo, že i Rangers slyšeli o tom, jak se hráči Tampy nedostavili na plánovanou autogramiádu.

"Jenže my hráči jsme o tom vůbec nevěděli," bránil se český útočník Blesků Radim Vrbata. "Jinak bychom tam určitě přišli, v tom by nebyl vůbec žádný problém. Vždyť tady taky plníme všechno, co se po nás chce," dodal. Při tréninku Tampy mohli fanoušci obdivovat kromě Vrbaty i umění Lecavaliera či Prospala. Proběhla také závěrečná porada, kde trenér Barry Melrose probíral různé herní situace na sobotní zahajovací duel NHL.

Tampa přiletěla do Prahy už v pátek a představila se na tréninku v Letňanech, v sobotu si vyzkoušela i led v 02 Areně. Pokaždé ale bez přístupu veřejnosti, tentokrát měli konečně možnost vidět hráče týmu i obyčejní fanoušci. "Příprava na zápas je ale vždy stejná," podotkl mladý slovenský zadák Andrej Meszároš.

Rangers se při tréninku rozdělili na dvě skupinky, každá si nacvičovala různé herní situace, akce dva na jednoho či samostatné nájezdy. Diváci si mohli vychutnat zákroky Henrika Lundqvista či góly Scotta Gomeze nebo Chrise Druryho. Hráči rovněž nezapomněli na zvěrečné focení. "Byl to jen takový kratší trénink a šlo především o show pro fanoušky. Snažili jsme si to spíš užít," prohlásil Lundqvist.

Reklama

Související témata: