Hlavní obsah

Renney si pochvaloval, že Rangers získali před Prahou sebevědomí

Hokejisté New Yorku Rangers si v Bernu vylepšili bilanci v přípravě na start sezóny NHL. Po triumfu na Victoria Cupu proti Metallurgu Magnitogorsk se slavný klub z Manhattanu vydal na cestu do Prahy, která přivítá poprvé v historii věhlasnou soutěž o víkendu. Kouč Tom Renney ladí poslední detaily sestavy na sobotní a nedělní klání s Tampou Bay a pochvaloval si, že si jeho tým zvedl sebevědomí.

Článek

V nabitém programu v zámoří sehráli Jezdci šest zápasů za osm dnů a připsali si pět porážek. Tým obměněný i po odchodech Jaromíra Jágra a Martina Straky hledal v přípravném kempu sestavu, v Bernu už se však podobala té, která se představí v Praze. Jezdci nejdříve v úterý rozdrtili místní SC 8:1 a o den později předvedli proti Magnitogorsku velkolepý obrat z 0:3.

Po necelých pěti dnech pobytu tak Renney opouštěl švýcarskou metropoli s dobrými pocity. "Je to určitě povzbuzení na cestu do Prahy," řekl po středečním vítězství kouč Rangers. "Určitě to posloužilo ke zvýšení sebevědomí. Měli jsme s Magnitogorskem plné ruce práce. Prohrávali jsme o tři góly a nevypadalo to s námi dobře. Do závěrečné třetiny jsme udělili nějaké taktické pokyny a hráči ve čtvrtek opravdu dobře dodržovali náš systém hry."

Drury se naladil dvěma góly

V úterý více než patnáct tisíc fanoušků převážně Bernu a ve středu asi o tisíc méně rozdělených do táborů Metallurgu a Rangers vytvořilo bouřlivou kulisu. Hokejisté už jsou zvědaví, jaké prostředí a zážitky je čekají v české metropoli. "Atmosféra byla parádní. Celý ten týden jsme se tady setkali s nesmírně příjemným přijetím a budu na to rád vzpomínat," prohlásil útočník Scott Gomez, jedna z hlavních hvězd Rangers.

Jeho spoluhráč z elitní formace Chris Drury se v generálce na Prahu naladil dvěma góly z přesilovek a i neplánovaný scénář zápasu se mu nakonec zamlouval. "Byl to poslední přípravný zápas a je skvělé se takto vrátit zpátky. Bylo to vzrušující vítězství, o kterém jsme rozhodli dvacet sekund před koncem," usmíval se Drury.

I gólmanovi Henriku Lundqvistovi se dramatický obrat líbil. "To, jak jsme to otočili, je pro nás skvělé. To nás posílí. Poslední třetina byla úžasná," dodala švédská brankářská hvězda.

Reklama

Související témata: