Hlavní obsah

Näslund : Nechci nahrazovat Jágra, české fanoušky zvládnu

PRAHA

Když se začaly prodávat vstupenky na pražské zápasy NHL, čeští fanoušci skoupili všechny dostupné lístky během pár hodin. Největší motivací byla možnost vidět v dresu New York Rangers naživo Jaromíra Jágra. Jenže všechno nakonec dopadlo jinak, místo českého idolu v Rangers obsadil Markus Näslund a Jágr nyní září v Rusku. Näslund před zápasy doufá, že mu to čeští fanoušci nebudou mít za zlé.

Článek

"Nerad bych, aby se psalo, že jsem nahradil v Rangers Jágra. Já budu dělat, co je v mých silách a hrát pro úspěch týmu. Ale Jágr je jeden z nejlepších hráčů historie NHL," říkal Näslund po čtvrtečním tréninku Rangers v O2 Areně českým novinářům. Ostatně s Jágrem byli v polovině 90. let spoluhráči v Pittsburghu. "Už je to dlouho, čtrnáct nebo patnáct let... Ale byli jsme přátelé, bylo fajn hrát s takovým hráčem," zavzpomínal si.

Teď ale de facto zabral Jágrovo místo na pravém křídle prvního útoku Rangers a právě po jeho příchodu k týmu bylo jasné, že na Jágra už v týmu místo nezbude. Že by ale při zápasech s Tampou měl pocítit nějaké nepřátelské projevy ze strany českých fanoušků, toho se sympatický Švéd nebojí. "To zvládnu. To se prostě stává, že fanouškům se něco nelíbí. Já jsem šťastný, že můžu hrát za Rangers a budu se snažit, aby byli i fanoušci spokojení," tvrdí pětatřicetiletý forvard.

K Rangers chtěl kvůli tradici

V létě měl několik nabídek od řady týmů z NHL, ale on se nakonec rozhodl vyměnit jedenáct let strávených ve Vancouveru za novou motivaci v New Yorku. "Bylo to z mnoha důvodů. Chtěl jsem na východ Spojených států a Rangers patří mezi týmy z původní šestky zakládajících klubů NHL. V takových klubech je cítit velká tradice a jejich organizace jsou na špičkové úrovni. Hráči se tu cítí komfortněji, než jinde," vysvětlil svou volbu.

Zatím teprve vstřebává pocity z nového angažmá. "Všechno je pro mne nové, ještě je brzy na nějaké závěry. Pokusím se hrát stejně dobře jako ve Vancouveru. Měl jsem tam velkou zodpovědnost, očekávali ode mne velká čísla. Stejné maximum budu chtít odvádět také v New Yorku. Bude to však nesmírně těžké," myslí si Näslund.

V Praze byl před čtyřmi lety

Do Prahy zavítal po čtyřech letech, v srpnu 2004 zde nastoupil se švédskou reprezentací proti domácímu celku v přípravě na Světový pohár. Deset dnů poté se pak oba týmy utkaly ve čtvrtfinále Světového poháru ve Stockholmu. "Byl to můj poslední zápas v reprezentaci. Pak jsem se zranil a na olympiádu v Turíně už jsem jsem nemohl," vzpomněl si na duel, který skončil výpraskem domácího týmu 1:6. V Praze by určitě podobný debakl s Rangers zažít nechtěl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články