Hlavní obsah

České Jezdce zklamala návštěva tréninku v O2 Areně

PRAHA

Měla to být zajímavá předehra na víkendové zápasy NHL - čtvrteční tréninky obou zúčastněných mužstev Tampy Bay a New Yorku Rangers otevřené pro všechny fanoušky, kteří se do pražské O2 Areny mohli vejít. Jenže z původně ohlašované vysoké návštěvy nic nebylo, hvězdy NHL bruslily před poloprázdným hledištěm, do haly dorazilo jen něco přes osm tisíc hokejových příznivců.

Článek

Vstupenky na tréninky slavných týmů přitom stály jen od stovky do svou set. "Přece jen ale šlo o všední den a začínalo se už ve dvě hodiny odpoledne. Spousta lístků se navíc rozdávala a někdo si zkrátka ani vstupenky třeba nevyzvedl,“ snažil se o vysvětlení menší návštěvnosti Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

"Věděli jsme, že trénink bude otevřený, ale všichni říkali, že bude vyprodáno. Neviděl jsem však, že by byl plný dům. Možná bychom trénink jinak zrušili nebo by se plán změnil, protože toho máme v nohách dost a dost," postěžoval si novinářům obránce Rangers Michal Rozsíval. Se spoluhráči totiž teprve ráno dorazili ze švýcarského Bernu, kde hráli ve středu večer o Victoria Cup s ruským Magnitogorskem.

Nechtěli "vypéct" fanoušky jako Tampa

"Přesun ze Švýcarska do Prahy byl dost za běhu. Měli jsme před tréninkem ještě mokré věci, takže nikdo moc spokojený nebyl. A pak přijde jen pár lidí... Určitě to ale má smysl a evropští fanoušci si zaslouží vidět NHL. Nechtěli jsme udělat něco jako Tampa v Bratislavě," narážel na historku o tom, jak se hráči Tampy nedostavili na plánovanou autogramiádu.

V Praze se tak Rangers alespoň ukázali těm fanouškům, na které už nezbyly vstupenky na víkendové zápasy. Většinou se ale hvězdní hokejisté jen sklouzli, do žádných náročných cvičení se nepouštěli. "Máme za sebou dvě utkání a dneska jsme vlastně hned po snídani vyrazili na cestu sem. Vlastně jsme ani pořádně nejedli...," jakoby se omlouval druhý Čech ve službách Rangers Petr Průcha.

Reklama

Související témata: