Hlavní obsah

Vrbata shání lístky pro kamarády: Snad je spoluhráči nerozdali holkám

Radim Vrbata bude jedním z hráčů, na které bude během víkendových zápasů Tampy Bay s New Yorkem Rangers v Praze upřena největší pozornost. Šikovný střelec přišel do Tampy v létě z Phoenixu a na české půdě jej čeká soutěžní premiéra v novém dresu. "Snažím se od toho trochu oprostit, začátek sezóny je už tak svazující sám o sobě," řekl Vrbata po čtvrtečním tréninku.

Foto: Česká sportovní

Radim Vrbata (vlevo) se spoluhráči z Tampy na tréninku v Praze

Článek

Jak jste reagoval na zprávu o tom, že bude Tampa začínat sezónu v Praze?

Já se o tom dozvěděl během sezóny, když jsem byl ještě ve Phoenixu. A očekával jsem, že tam prodloužím smlouvu, takže mě to nijak zvlášť nevzrušovalo. A když jsem se pak upsal Tampě, tak bylo léto a moc jsem o hokeji nepřemýšlel. Spíš až když začal kemp, tak se o tom hodně mluvilo. A od chvíle, co jsme přiletěli do Prahy, tak už je to docela hektické.

Nebude to pro vás Čechy trochu svazující hrát před fanoušky, kteří právě od vás budou hodně očekávat?

Je začátek sezóny a to je svazující už samo o sobě. Snažím se od toho trochu oprostit, hlavně abychom oba zápasy dobře odehráli. Ale je pravda, že je to pro nás něco speciálního.

Pro kolik lidí jste musel shánět vstupenky?

Bylo by jich celkem hodně, ale na ty, kterým jsem je slíbil v létě, se snad dostane. Každý z hráčů dostáváme dva a mám ještě slíbené nějaké od kluků z kabiny. Doufám, že tady přes ten týden nepotkali nějaké holky, kterým by lístky věnovali (smích).

Přijeli s vámi i nějací fanoušci Tampy ze zámoří?

Hned u nás na hotelu máme asi stopadesát fanoušků, takže je to tam docela veselé... (úsměv).

Už jste stihli ukázat Prahu zámořským spoluhráčům?

První dva dny kluci někam vyrazili a něco si i prošli ve středu po návratu z Bratislavy. K tomu byly i nějaké večeře, myslím že už něco viděli...

Nebyla pro ně přece jen Česká republika trochu neznámou zemí?

Tak Praha snad není zase taková exotika. Spousta hráčů už v Evropě hrála buď nějaké mistrovství světa nebo tu byli s jiným týmem. Myslím, že věděli, do čeho jedou.

Jaké byly zápasy v Bratislavě a Berlíně?

Bylo to něco jiného, protože se hrálo na větším kluzišti proti evropským mužstvům. Na to samozřejmě nejsme zvyklí. V Berlíně nás v první třetině soupeř skoro nepustil do třetiny, protože jsme nevěděli, jak na tom širším kluzišti hrát. Pak když si to sedlo, tak už to bylo v pohodě.

Cítili jste, že se na vás Eisbären i Slovan chtějí před fanoušky pořádně vytáhnout?

Určitě, brali to dost prestižně.

Slováky jste prý ale naštvali tím, že jste nepřišli na autogramiádu...

No to je paráda... My jsme byli kvůli nim dvě a půl hodiny na ledě a pak nakonec vypadáme jako blbci my... Kdybychom věděli, že má nějaká autogramiáda být, tak tam samozřejmě jdeme. Ale když jsme odcházeli z ledu, tak nám nikdo nic neřekl. Od toho tam ti organizátoři jsou, aby nám řekli, co po nás chtějí.

Reklama

Související témata: