Hlavní obsah

Bettman připustil, že se NHL v brzké době vrátí

PRAHA

Pichlavé oči a pověst „strýčka Skrblíka“. Komisionář NHL Gary Bettman přiletěl do Prahy propagovat zámořský hokej. A podle šestapadesátiletého funkcionáře nemusí být nejslavnější světová liga v Česku naposledy.

Článek

„Stačí se podívat kolem sebe, kolik je tu hokejového entuziasmu. Lidé tu žijí hokejem, takže je dost dobře možné, že se sem NHL v brzké době vrátí. Takové úvahy jsou ale ještě hodně předčasné, naše liga neplánuje na moc let dopředu, “ prohlásil Bettman, který českým organizátorům mazal med kolem úst. „Všichni jsou Prahou nesmírně nadšeni, dostalo se nám skvělého přijetí. Navíc je neuvěřitelné, že oba zápasy byly vyprodány za tak krátkou dobu,“ podivoval se Bettman 27 hodinám, během nichž zmizely lístky.

Podle šéfa hráčské asociace NHLPA Paula Kellyho si hokejisté na cestování do Evropy nestěžují. Před rokem musely Anaheim a Los Angeles Kings do Londýna, letos se NY Rangers a Tampa přemístily do Prahy, stockholmská premiéra zase čeká Ottawu a Pittsburgh. „To už není takový rozdíl, jestli Vancouver musí cestovat na Floridu nebo když tým z Východního pobřeží Ameriky letí do Evropy,“ tvrdil Kelly.

Praha byla od začátku mezi favority místa konání letošních evropských zápasů NHL. „Myslím, že se šéfy českého hokejového svazu máme dlouhou dobu velmi korektní vztahy. Hokej tu slaví sto let, v NHL hrálo kolem dvou set padesáti českých hráčů, navíc jsou Češi olympijskými vítězi z roku 1998. Je to prostě hokeji zaslíbená země,“ vysílal Bettman jeden kompliment za druhým. „A ekonomicky se nám to také určitě vyplatí, jinak bychom nepřiletěli,“ tvrdil.

Reklama